Európske elity cielene pozývajú do EÚ imigrantov. Prehovoril prezident Liberlandu Jedlička

    0
    Vít Jedlička (Autor: ReproFoto: youtube)

     Ako hodnotíte všeobecne tento rok z pohľadu politiky?

    Veľmi pozitívne. Myslím, že väčšie množstvo ľudí než v ktorýkoľvek iný rok v dejinách sa politicky prebralo a nenechá so sebou už tak jednoducho manipulovať.

    Vy sám ste bojovali za vznik štátu Liberland, považujete tento rok tiež za prelomový?

    Áno, považujem. Počas ôsmich mesiacov sa nám podarilo z nuly vytvoriť národ a štát. Myslím, že Liberlanďania môžu byť na seba pyšní.

    Rok 2015 bol tiež plný svetových udalostí vrátane väčšieho strachu z terorizmu a imigrácie. Kam smerujeme?

    Elity v západnom svete používajú tieto krízy na odvrátenie pozornosti od vnútropolitických tém. Je potom viac pochopiteľné, prečo Merkelová pozýva utečencov do Európy alebo prečo USA systematicky destabilizujú Blízky východ. V USA dnes už 21 kongresmanov márne požaduje zverejnenie záverov vyšetrovacej komisie k 11. septembru, kde sa jasne dokladá, že Saudská Arábia útoky financovala. Je tiež potom jednoduchšie chápať, prečo USA tolerujú podporu Islamského štátu Saudskou Arábiou. Ľudská ignorancia a nevedomosť sú koreňom všetkého zla.

    Čo si myslíte o Vianočnom posolstve prezidenta Miloša Zemana?

    Z veľkej časti sa mi páčilo. Je potrebné o veciach hovoriť otvorene.

    Zopakoval tiež, že migrácia je podľa neho organizovaná, súhlasíte s tým? Ako k tomu podľa vás dospel?

    Ako som už uviedol, tento názor s prezidentom zdieľam. Európske elity cielene pozývajú do EÚ imigrantov. Údajným cieľom je zvýšiť podiel práceschopného obyvateľstva, ale ja si myslím, že ide skôr o cielené ničenie národných štátov.

    Predstavili ste novú, dočasnú vládu Liberlandu. Kedy bude tá naozajstná?

    Po prvých riadnych voľbách. Tie sa budú konať hneď, ako sa stabilizuje pozícia Liberlandu vo svete. Očakávam, že by to mohlo byť do dvoch rokov.

    Ako pokračujú vyjednávania o hraniciach Liberlandu, posunuli sa?

    V Chorvátsku sa nedávno konali voľby a vznikla nová, viac slobode naladená vláda. To je pre nás veľká nádej, že rokovania s Chorvátskom budú rýchlejšie. Naši diplomati teraz operujú v regióne a všetko systematicky pripravujú.

    - Reklama -