Európska únia sa s Britániou poráta tak, že už nikdy nikomu nenapadne vystupovať. Takto vážne vraj prehovoril Robert Fico

    0
    Premiér Robert Fico a jeho poradca pre komunikáciu Erik Tomáš (Autor: TASR)

    Kľúčovým bodom pri rokovaní bude podľa Fica prístup Británie k občanom Európskej únie, ktorí tam žijú a pracujú. Podľa Fica nie je možné dovoliť Spojenému kráľovstvu, aby vytváralo skupinu ľudí druhej kategórie. „Všetko, čo chceme, je, aby sa k nám pristupovalo rovnako ako k britským pracujúcim,“ povedal Fico. Jedine v tom prípade sa vraj môže doviesť rozvod do úspešného konca.

    „Pre Britániu to bude veľmi zložité. EÚ využije túto príležitosť, aby verejnosti ukázala: ,Dávajte pozor, teraz uvidíte, prečo je dôležité zostať v EÚ.‘ Toto bude (úniová) pozícia,“ povedal k tomu slovenský premiér s tým, že Úniu neobmäkčí ani sila britskej ekonomiky.

    Fico zároveň vyjadril nesúhlas s britskou premiérkou Theresou Mayovou, ktorá uvádza, že dopady brexitu nebudú veľké. Zároveň spomenul pochybnosti nad tým, či Briti skutočne vedia, čo chcú. „To je záhada. Je to nepripravenosť? Alebo taktika? Mne sa to zdá ako nepripravenosť. Ešte stále sú v šoku,“ uzavrel.

    Pôvodný text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -