Európska komisia naleje ďalšie peniaze na zvládanie prílevu migrantov. Opäť ide o milióny

    0
    Ilustračné foto: Záchrana migrantov v Stredozemnom mori (Autor: SITA)

    Od príchodu teplejšieho letného počasia sa príchod migrantov do Talianska zvýšil, píše v správe agentúra DPA. Vo štvrtok v mori na tejto nebezpečnej trase zachránili celkovo 1095 ľudí, uviedla talianska pobrežná stráž.

    Európska komisia dnes schválila ďalšiu pomoc Taliansku a Grécku, zameranú na zvládanie prílevu migrantov. Grécko dostane 7,3 milióna eur na ich prijímanie a poskytovanie zdravotníckych služieb na ostrovoch v Egejskom mori a 500.000 eur na zlepšenie kanalizácie v migračnom centre na ostrove Samos.

    Pre Taliansko je určených 2,2 milióna eur, ktoré využije jeho pobrežná stráž na potraviny pre zachránených migrantov a na personálne náklady, ako aj milión eur na oblečenie a zdravotnícke potreby pre jeho námorné sily.

    Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) v dnes zverejnenej správe uviedla, že do Európy od začiatku roka dorazilo po mori viac ako 251.000 ľudí, z nich 161.729 do Grécka a 89.062 do Talianska. Vyše 3000 migrantov v Stredozemnom mori zahynulo alebo je nezvestných.

    - Reklama -