Europoslanec Škripek rázne odsúdil tureckú vojenskú agresiu v sýrskom Afrine: Existuje podozrenie, že Turecko teroristom pomáha, namiesto toho, aby proti nim bojovalo

    0
    Branislav Škripek (Autor: branislavskripek.sk)

    Obyvatelia Afrinu, vrátane kurdských kresťanov, volajú o pomoc. Prosia a žiadajú o okamžité zastavenie útokov zo strany Turecka. Zatiaľ bezvýsledne. Branislav Škripek povedal: “Tvrdia, že sa Turecké jednotky, ruka v ruke s džihádistickými extrémistami, vrátane Al-Káidy, snažia o obsadenie Afrinu.” Sú to indície, ktoré nesmú byť opomenuté. “Existuje podozrenie, že Turecko teroristom pomáha, namiesto toho, aby proti nim bojovalo.” Škripek tvrdí, že má k dispozícii dokument, ktorý toto podozrenie umocňuje.

    “Kolegom v pléne som položil dve otázky: Dovolíme Turecku destabilizáciu regiónu, ktorá spôsobí nový príval utečencov do Európy? Je prípustné, aby členský štát NATO spolupracoval s teroristickými organizáciami?” V prejave vyzval, aby Severosýrska Federácia bola medzinárodne uznaná a prizvaná k mierovým rokovaniam. V tejto veci vo štvrtok Európsky parlament tiež prijal uznesenie, ktoré odsudzuje porušovanie práv náboženských a etnických menšín v Turecku a agresiu na svojich hraniciach.

    Europoslanec Škripek na margo celej veci adresoval písomnou otázkou Vysokú predstaviteľku EÚ pre zahraničnú politiku Federicu Mogherini: “Bude európska diplomacia reagovať na vyhlásenia vysokého tureckého parlamentného predstaviteľa o tureckej operácii v kurdských kantónoch v Sýrii ako o jihade?”

    - Reklama -