Europarlament si minútou ticha uctil Adamowicza a obete zo Štrasburgu

    0
    Na archívnej snímke zo 4. mája 2016 je starosta poľského mesta Gdansk Pawel Adamowicz v nemeckom meste Brémy. (Autor: TASR)

    Europoslancom pripomenul nielen úmrtie starostu poľského mesta Gdansk Pawla Adamowicza, ktorý zomrel po nedeľňajšom násilnom útoku nožom na charitatívnej akcii, ale aj obete teroristického útoku z decembra, ku ktorým došlo v blízkosti vianočných trhov v Štrasburgu. Obeťami streľby v Štrasburgu boli aj dvaja novinári Antonio Megalizzi z Talianska a Bartosz Piotr Orent-Niedzielski z Poľska, ktorý žil v Štrasburgu a spolupracoval s Európskym parlamentom.

    Tajani s odkazom na viacero násilných útokov v členských štátoch EÚ vyzval na otvorenú diskusiu, ktorá sa však podľa neho nesmie zvrhnúť, lebo verbálne a fyzické násilie idú ruka v ruke. Predseda informoval poslancov europarlamentu, že má v úmysle prediskutovať s primátorom Štrasburgu ako vzdať hold obetiam decembrového útoku. Uviedol, že podpredsedom a kvestorom EP navrhne, aby zákonodarný zbor EÚ nazval svoje rozhlasové štúdio po oboch novinároch, ktorí zomreli v decembri v tomto meste aj preto, že v dobe útoku spravodajsky pokrývali plenárne zasadnutie tejto inštitúcie.

    - Reklama -