Európa potrebuje vlastného Muellera. Nastal čas na odvetné opatrenia, vraví Verhofstadt o dezinformáciách z Ruska

    0
    Guy Verhofstadt (uprostred), poslanec EP (ALDE) (Autor: SITA)

    “Európa potrebuje vlastného Muellera, aby preskúmal rozsah dezinformačných kampaní vedených Ruskom a ďalšie útoky na európske demokracie,” uviedol Verhofstadt na svojom účte na Twitteri.

    Líder ALDE to uviedol s odkazom na amerického osobitného vyšetrovateľa Roberta Mullera, ktorého vymenovalo ministerstvo spravodlivosti USA, aby vyšetril prípadné nekalé praktiky počas amerických prezidentských volieb v roku 2016 a spojenie medzi volebným tímom Donalda Trumpa a Kremľom.

    Verhofstadt vo svojej správe spresnil, že už v septembri zákonodarnému zboru EÚ navrhne opatrenia, ktoré majú očistiť internet a sociálne médiá. “Nastal čas na odvetné opatrenia,” upozornil Verhofstadt.

    Moskva je obviňovaná zo zasahovania do amerických prezidentských volieb spred dvoch rokov, keď mala konať v prospech Donalda Trumpa. Rusko opakovane odmietlo obvinenia zo zasahovania do volieb v USA a v ďalších krajinách. Šéf ruskej diplomacie Sergej Lavrov tvrdí, že neexistujú žiadne presvedčivé dôkazy na podporu týchto tvrdení.

    - Reklama -