Európa, boj sa. Falošný sýrsky pas si vybavíte za 2000 dolárov. Teroristi z Islamského štátu ich majú stovky

    0
    Islamský štát (Autor: repro youtube, mg)

    Jeden z reportérov portálu Dailymail sa podujal na odvážnu misiu. Rozhodol sa, že si zaobstará falošný pas od ľudí, ktorí dokážu do Európy dostať kohokoľvek. Pýtate sa ako? Stačí 2 000 dolárov a správne kontakty, ktoré vám pomôžu získať falošný pas zo Sýrie. Spolu s ním získate novú identitu, ktorá vám umožní žiadať v európskych krajinách jednoduchšie o azyl, pretože práve Sýrčania z bojmi zmietaných oblastí sú tí, ktorým západné krajiny najskôr poskytnú pomoc. Mená na falošných pasoch bývajú pravé. Patria zväčša obetiam konfliktu, ktorý zmieta Sýriou.

    Daily Mail píše o tom, že ich reportér si dokázal vybaviť falošné dokumenty pomerne jednoducho a muž, ktorý mu ich predal, tvrdil, že ich používajú aj radikáli z takzvaného Islamského štátu, aby mohli cestovať po Európe ukrytí medzi utečencami. Práve to môže predstavovať nebezpečenstvo, pretože práve títo radikáli môžu v európskych krajinách zakladať teroristické bunky.

    Informácie o tom, že sa medzi utečencami objavujú aj radikáli a členovia militantných organizácií, vyplávali na povrch, keď Libanon varoval, že medzi stovkou utečencov zo Sýrie sú vždy najmenej dvaja bojovníci Islamského štátu. Podľa informácií Daily Mail sa títo ľudia často dostávajú do Európy cez Turecko, odkiaľ pokračujú do Grécka a ďalších krajín európskej dvadsaťosmičky. Libanonský minister školstva Elias Bousaab povedal v pondelok britskému premiérovi Davidovi Cameronovi, že Islamský štát posiela na starý kontinent cvičených džihádistov v utajení, ktorí majú útočiť na ciele v západnej Európe. „Islamský štát sa nezastaví na hraniciach Libanonu, bude v Európe skôr, než si to všimnete,“ uviedol libanonský minister školstva.

    Celý článok si môžete v angličtine prečítať TU

    - Reklama -