Eset žaluje Blahu. Toto je jeho reakcia

    0
    Poslanec strany Smer-SD Ľuboš Blaha (Autor: TASR)

    Poslanec nominovaný stranou Smer na sociálnej sieti napríklad označil majiteľov Esteu za oligarchov, ktorí “vlastnia médiá a platia viacerých politikov”.

    Ako uvádza denník SME, Blaha o Esete natočil sériu videí, v ktorých sa snaží firmu zdiskreditovať napríklad aj tým, že firma je napojená na americkú tajnú službu.

    „Eset sa ma pokúša umlčať, toto je ich predstava o slobode a demokracii,” reagoval Blaha na predžalobnú výzvu.

    Zdroj: Facebook/Ľuboš Blaha

    Na svojom facebookovom profile Blaha uvádza, že žiadnu žalobu doteraz nedostal.

    „Možno ma čaká v kancelárii, uvidím zajtra, ale ako som napísal aj redaktorke SME, úprimne, nepredpokladám, že by boli vlastníci Esetu takí hlúpi, aby útočili na slobodu slova ako nejakí vyšinutí fašisti,“ píše poslanec.

    Dodáva, že sa bude, samozrejme, brániť a ešte hlasnejšie poukazovať na to, ako Eset, resp. jeho vlastníc, zneužívajú svoju ekonomickú moc na podporu liberálnych politikov a médií.

    Blaha v statuse ďalej vymenuváva podľa neho základné fakty o Esete a jeho vlastníkoch, ktoré sa dajú nájsť v médiách hlavného prúdu.

    „Ja tieto verejne dostupné správy hodnotím a glosujem. A za to ma chce Eset žalovať. No výborne – to je skoro ako za Hitlera. Neviem sa dočkať – to bude tá najsrandovnejšia žaloba v dejinách práva,“ obhajuje sa.

    A uvádza, že sa špeciálne pozrie na to, ktorí právnici zo seba idú robiť idiotov a idú do toho s nimi.

    Blaha sľubuje ďalšie  videjká; o každom jednom.

    „Oligarchovia spustili útok na demokraciu a slobodu slova a vy, priatelia, dobre viete, ako zvyknem reagovať na útoky… Kto do mňa kameňom, ja doňho chlebom – ale trojdňovým do hlavy,“ útočí opäť Blaha.

    „To je tak, keď máte na účte stovky miliónov a máte pocit, že si za ne môžete kúpiť pravdu… Nemôžete, milí moji, nemôžete. A odkážte to aj na americkej ambasáde. Cmuk.“ Uzatvára poslanec NR SR.

     

     

    - Reklama -