Erik Tomáš prekvapuje: Niekedy sa necítim úplne slobodný. Prezradil, čo je za novou bilbordovou kampaňou premiéra

    0
    Premiér Robert Fico a jeho poradca pre komunikáciu Erik Tomáš (Autor: TASR)

    Je poslancom v parlamente a zároveň aj poradcom premiéra Roberta Fica. Erik Tomáš už niekoľko mesiacov zastáva dvojitú funkciu a ako hovorí v rozhovore pre Aktuálne.sk, cíti špecifickosť svojej pozície v tom, že akýkoľvek názor, ktorý prezentuje ako poslanec NR SR, môže byť automaticky spájaný s názorom predsedu vlády. „Preto sa niekedy necítim úplne slobodný,“ priznáva v rozhovore. Podľa súčasnej legislatívy Tomáš berie iba poslanecký plat a za prácu, ktorú vykonáva pre premiéra, poberá odmenu vo výške minimálnej mzdy.

    Tomáš sa v rozhovore rozrozprával aj o vzťahoch, ktoré má s predsedom parlamentu Andrejom Dankom. Podľa jeho tvrdení sa poznajú ešte z čias vysokej školy. K incidentu, keď ho mal Danko vyhodiť z kancelárie, sa už Tomáš vracať nechcel. Potvrdil však, že sa stretli s Ficom a Dankom. „Dohodli sme sa, že vládna koalícia sa nebude zaoberať nejakými klebetami, ktoré by ju nejakým spôsobom mohli ohrozovať. Ja aj Smer-SD si vážime a rešpektujeme oboch našich koaličných partnerov,“ spresnil.

    Reč prišla aj na premiérsku stoličku. Redaktor sa Tomáša pýtal, či si myslí, že by bol z národniara Danka dobrý premiér, keďže sa netají vysokými ambíciami. „Ja si myslím, že dobrý premiér je Robert Fico. Vo viacerých situáciách ukázal, že je profesionálny, skúsený líder,“ vyjadril sa Ficov poradca pre médiá a doplnil: „Mojou úlohou je prispieť k tomu, aby ním bol aj naďalej.“ Tomáš rovnako objasnil aj novú mediálnu kampaň premiéra so sloganom Držíme slovo.

    Podľa jeho slov je to podporná kampaň zameraná na podporu komunikácie strany a voličov, lebo po voľbách sa podľa poslancových tvrdení mala strana dostať do útlmu. „My chceme svoj program jasne prezentovať. Chceme ho zviditeľniť v zmysle, že Smer je stále tu a aj keď je súčasťou koalície, nikam neodišiel,“ objasňuje a uzatvára: „Je to zároveň podpora komunikácie aj podpora posolstiev a myšlienok sociálnej politiky, ku ktorej sa Smer dlhodobo hlási.“

    - Reklama -