Erik Tomáš nebude mediálnym poradcom nového premiéra, vo Ficovom tíme však ostáva

    0
    Erik Tomáš (Autor: TASR)

    “Z Bruselu sa vrátim v noci tak, aby som od 9. hodiny mohol byť na schôdzi NR SR, kde predstavím Programové vyhlásenie vlády (PVV),” avizoval. Pellegrini si však nemyslí, že jeho vláda dostane dôveru už v piatok (23.3.). “Očakávam, že predstavím PVV a rozprava bude pokračovať určite aj v pondelok (26.3.),” odhadol.

    Pellegrini potvrdil, že sa chce stretnúť aj s organizátormi verejných zhromaždení, ale až po tom, ako bude mať parlamentom vyslovenú dôveru. Na samotné zhromaždenie by však nešiel. “Ja som za slušné Slovensko, ale ľudsky asi uznáte, že ak by som sa objavil v takom dave, asi by to nebolo nič príjemné. Ja nemienim nikoho provokovať,” udiedol.

    Peter Pellegrinii si už prevzal kanceláriu premiéra, ktorú mu osobne odovzdal šéf Smeru-SD Robert Fico. Predseda vlády zároveň oznámil, že Erik Tomáš (Smer-SD) nebude jeho mediálnym poradcom. “Ja svoj mediálny tím budem postupne tvoriť. S Erikom Tomášom sme sa dohodli veľmi korektne s tým, že si bude napĺňať mandát poslanca NR SR,” povedal.

    Poslanec NR SR Erik Tomáš (Smer-SD) ostáva poradcom Roberta Fica (Smer-SD) aj potom, ako skončil vo funkcii premiéra. Uviedol to pre TASR s tým, že naďalej bude vykonávať aj mandát poslanca.

    “Po dlhoročnom pôsobení na Úrade vlády SR budem pokračovať v spolupráci s predsedom Smeru-SD Robertom Ficom v pozícii poradcu. Mojou úlohou bude zosúladiť mediálnu politiku strany s mediálnou politikou vlády,” ozrejmil.

    - Reklama -