Ekonóm Pikora udrel: Ja a ruský troll? Kto ho vidí v každom, kto má iný názor, je obyčajný idiot

    0
    Hlavný ekonóm spoločnosti Next Finance Vladimír Pikora (Autor: Hans Štembera)

    „Človek by povedal, že s rastúcim vzdelaním ľudia na strašidlá už neveria, ale nie je to pravda. Pred päťdesiatimi rokmi mali ľudia ako strašidlo amerického imperialistu a jeho pásavku, dnes majú moderné strašidlo a hovoria mu ruský troll,“ myslí si Pikora, ktorý sa vraj v nedeľu na jednej sieti dozvedel, že je ruský troll aj on.

    V nadväznosti na to pripomenul, že kedysi sa ukázalo na nepohodlnú ženu a už išla na hranicu ako kacírka a čarodejnica. Dnes je to podľa ekonóma veľmi podobné. „Pán, ktorý bol pred rokom 1989 kovaným zväzákom, ukáže a už vás jeho bratia zaslepene veriaci v pravdu a lásku kameňujú. Stačí len to, že máte iný názor na brexit než oni,“ dodal s tým, že vyvracanie ruských trollov je pritom také jednoduché.

    A pokračoval s otázkou, ako by mohla relatívne chudobná krajina, ako je Rusko (podľa Indexu ľudského rozvoja 57. krajina planéty), financovať toľko agentov a trollov, že ovplyvní všetky voľby na svete. Samozrejme, pripustil, že ruskí agenti existujú a že ich Rusi využívajú, ale nemôžu byť podľa Pikoru za každým rohom. „Ten, kto vidí ruského trolla v každom, kto nesúhlasí s jeho názorom, je len obyčajný idiot,“ zdôraznil.

    „Koľko by tí trollovia za každým rohom asi Rusko stáli? Kto by to robil? Kto by tých ľudí školil a riadil? Prečo by to milióny ľudí robili? Prečo by som to robil ja?“ pýtal sa Pikora. „Ja si dokonca myslím, že každá veľmoc s nami vytrie podlahu, či to bude Rus, Američan, Brit, alebo Nemec, že nikdy nebude hájiť naše záujmy, ale svoje,“ uzavrel s tým, že v takom prípade je pravdepodobne nielen ruský, ale aj americký a britský troll.

    Zdroj: Facebook / Vladimír Pikora

    autor: nab

    - Reklama -