Egyptský cestovný ruch je v troskách. Necestujte tam. Po Rusoch a Britoch rušia dovolenky aj občania severských krajín

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Nórske ministerstvo zahraničných vecí zároveň vyzvalo občanov, ktorí sa už nachádzajú v Šarm aš-Šajchu, aby necestovali po Sinajskom polostrove, kde Egypt bojuje proti islamistickým povstalcom. Fínsko vydalo pre svojich občanov podobné odporúčanie.

    Dánsky minister zahraničných vecí Kristian Jensen uviedol, že Dánsko ,,zmenilo svoje odporúčanie vzhľadom na informácie, ktoré sme dostali”.
    Miestne cestovné kancelárie v reakcii na tieto odporúčania okamžite zrušili lety do egyptského Šarm aš-Šajchu.

    Ruský Airbus A321-200 sa 31. októbra, po 23 minútach štartu z letoviska zrútil do púšte na egyptskom Sinajskom polostrove. Zahynulo všetkých 224 ľudí na palube, väčšinu z nich tvorili ruskí dovolenkári vracajúci sa do Petrohradu. Americkí a britskí predstavitelia sa domnievajú, že stroj zničila počas letu nastražená bomba.

    Egyptský minister zahraničných vecí Sámih Šukrí sa dnes na tlačovej konferencii posťažoval, že jeho krajina nedostala špionážne informácie, na základe ktorých niektoré štáty pozastavili všetky lety na letisko v Šarm aš-Šajchu.

    Šukrí novinárom povedal, že Egypt nebol informovaný o týchto okolnostiach.

    Minister dodal: ,,Očakávali sme, že dostupné informácie posunú aj nám, namiesto toho ich odvysielali v médiách.”

    Extrémisti z organizácie Islamský štát (IS) sa prihlásili k atentátu na lietadlo ruskej spoločnosti MetroJet, ktoré sa 31. októbra zrútilo na Sinaji a zahynulo pri tom všetkých 224 ľudí na palube.

    - Reklama -