Dva príbehy s imigrantmi z Rakúska za jediný deň. Jeden skúšal znásilniť pacientku, druhý chcel podrezať lekárku

    0
    Rakúska vlajka (Autor: Hans Štembera)

    V prvom prípade bol zatknutý osemnásťročný migrant zo Somálska za vlámanie do fakultnej nemocnice v Innsbrucku, kde sa snažil znásilniť pacientku. Pokus o znásilnenie sa odohral v skorých ranných hodinách na psychiatrickom oddelení nemocnice. Dvadsaťdeväťročná pacientka však našťastie stihla použiť núdzové tlačidlo a privolať k svojmu lôžku zdravotnú sestru. Štyridsaťročnej sestre sa podarilo odtrhnúť muža od pacientky a následne zavolať políciu.

    Sexuálneho násilníka polícia zatkla a previezla do nápravného zariadenia v meste. Ako uvádza rakúsky internetový server Salzburger Nachrichten, ďalšie podrobnosti o incidente nemocnica ani polícia nezverejnili. Nie je ani jasné, či sa delikvent zo Somálska zdržiaval v Rakúsku legálne alebo odkiaľ a kedy sa do krajiny dostal. Utečenci sa už v Rakúsku dopustili v ostatných mesiacoch mnohých trestných činov, ale pokus o znásilnenie na psychiatrii predstavuje z ich strany „premiérový kúsok“.

    Ďalší z incidentov, za ktoré nesú zodpovednosť utečenci, sa odohral v špecializovanom zdravotnom ústave v Mödlingu, ktorý leží v spolkovej krajine Dolné Rakúsko. Devätnásťročný afganský migrant vtrhol do miestnosti, kde mala psychologička sedenie so svojím pacientom, a vyhrážal sa jej, že ju podreže a odsekne jej hlavu. Žene sa podarilo na útočníka privolať políciu, po príchode ktorej však začal byť ešte agresívnejší.

    Mladík z Afganistanu sa všetkými možnými spôsobmi bránil zatknutiu a neupokojil sa ani potom, keď ho policajti odviedli do svojho auta. V priebehu cesty na miestnu policajnú stanicu sa snažil niekoľkokrát rozbiť hlavou zadné okno automobilu a policajti museli vynaložiť veľké úsilie, aby sa im rozzúreného Afganca podarilo doviezť do miesta určenia. Momentálne sa agresor zdržiava v nápravnom zariadení vo Wiener Neustadt.

    Uvedené prípady však nie sú v súčasnom Rakúsku nič ojedinelé. Pokusy o znásilnenie, vraždy a krádeže spáchané utečencami riešia súdy prakticky vo všetkých spolkových krajinách Rakúska. V auguste obťažoval utečenec v mestečku St. Georgen am Ybbsfelde v Dolnom Rakúsku ženu s kočíkom v miestnom parku. Mladík afganského pôvodu sa z nej pokúsil strhať šaty. Niekoľko dní predtým zase spáchali dvaja sýrski utečenci vraždu v Salzburgu. Známy je aj prípad znásilneného chlapca iránskym utečencom na plaveckom štadióne.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -