Dúfam, že ide o skutočných páchateľov a nie o nejaký omyl. Ťažko povedať, človek už nevie, čo je pravda, uviedla matka zavraždenej k policajnej razii

    0
    Matka zavraždenej Martiny Kušnírovej Zlatica Kušnírová (Autor: TASR)

    O tom, že nastal posun v prípade a polícia zadržala podozrivých z vraždy Kuciaka a Kušnírovej, sa matka Martiny dozvedela od svojho právnika Romana Kvasnicu. Ako však povedala pre portál aktuality.sk, informácia ju šokovala. „Nemám žiadne bližšie informácie. Dúfam len, že ide o skutočných páchateľov a nie o nejaký omyl. Ťažko povedať, človek už nevie, čo je pravda. Bol to taký šok, keď som sa to dozvedela, že som nevedela, či mám plakať, či sa smiať,“ povedala. Ako však dodáva, ide o dobrú správu, ale Martinu a Jána to už medzi živých nevráti. Podľa matky zavraždenej je dôležité, aby sa pokračovalo vo vyšetrovaní káuz, o ktorých investigatívny novinár písal.

    Iniciatíva: Pokračujeme

    Iniciatíva Za slušné Slovensko napriek posunu vo vražde na svojej stránke informovala, že naplánovaný piatkový pochod sa uskutoční. Veríme, že dnešný ranný zásah polície bude skutočne viesť k dolapeniu páchateľa vraždy Jána a Martiny. Musíme však stále pripomínať, že aj podľa vyšetrovateľov išlo o vraždu na objednávku, preto je pre verejnosť úplne kľúčové poznať meno objednávateľa vraždy,“ napísali na svojej stránke.

    Dodávajú, že dvojicu zavraždili pre prácu investigatívneho novinára. Konštatujú, že je potrebné neustále sa pýtať, kto si vraždu objednal a prečo Jána Kuciaka umlčali. „Náš spoločný tlak je potrebný až do momentu odsúdenia vraha a hlavne objednávateľa tejto vraždy. Poznanie mien tých, ktorí objednali vraždu investigatívneho novinára, ktorého chceli umlčať, je kľúčové pre charakter Slovenska ako slobodného a demokratického štátu, kde vládne právo a nie mafia,“ uviedli na záver.

    Viacerí politici uviedli, že polícii a prokuratúre patrí za ich prácu rešpekt a s radosťou prijali informáciu o posune v dvojnásobnej úkladnej vražde. Viac sme písali TU.

    Razia Národnej kriminálnej agentúry sa konala vo štvrtok ráno v obci Kolárovo, okres Komárno. Policajti terén monitorovali od štvrtej hodiny nadránom, pričom následne zadržali osem podozrivých osôb. Medzi nimi by mal byť aj vrah dvojice a ostatní by mali byť spolupracovníci na vražde, ktorí mu na mieste činu pomáhali. Jeden z podozrivých by mal byť aj bývalý policajný vyšetrovateľ Tomáš. Informáciu priniesol portál tvnoviny.sk.

    Momentálne sa v Kolárove uskutočňujú domové prehliadky, polícia nechce ďalšie informácie komentovať. „Aby nedošlo k zmareniu vyšetrovania, pretože naďalej prebiehajú procesné úkony,“ uviedla polícia na svojej facebookovej stránke.

    - Reklama -