Drzosť, neštíti sa ničoho, prekročil hranicu. Chmelár s údivom sleduje Ficove reakcie na Paríž

    0
    Eduard Chmelár (Autor: SITA)

    „Keď sledujem, ako ľahko sa niektorí ľudia dajú oklamať predvolebnou rétorikou predsedu Smeru, zišiel mi na um aforizmus, ktorý mi pred dvadsiatimi rokmi napísal na malý lístoček básnik Tomáš Janovic: „Budem voliť Vladimíra Mečiara. Tento národ si ho zaslúži…“ začína svoj status na sociálnej sieti Eduard Chmelár.

    Podľa jeho slov má dnes rovnaký pocit pri premiérovi Slovenska. „Robert Fico je jediný európsky líder, ktorý sa pre krátkodyché volebné zisky rozhodol spojiť parížske atentáty s utečencami. Je to podobná drzosť, ako odsudzovať všetkých kresťanov za to, že nórsky masový vrah Breivik sa považuje za ochrancu kresťanstva,“ netají rozhorčenie politik a dodáva, že už len kvôli tomu, že sa neštíti nijakých metód v honbe za politickými bodmi, je preňho nedôveryhodný.

    „Už ste zabudli na to, ako sa bil do pŕs za sociálny štát a potom sľúbil americkému prezidentovi, že je za čo najrýchlejšie prijatie zmluvy TTIP, ktorá ho zničí? Už ste zabudli, ako sa dušoval, že radšej odíde z politiky a vyvolá referendum, ako by tu mala stáť vojenská základňa NATO, a potom ju dal tichučko schváliť v parlamente? Pamätajte si, že presne to isté urobí aj s vašou žalobou na kvóty po voľbách,“ píše politik svojim fanúšikom rozhorčene. Základom jeho volebnej stratégie je podľa neho strach. Chmelár pritom vymenúva viaceré problémy, ktoré považuje za prioritnejšie, aby sa nimi premiér zaoberal a neodkazoval stále na bezpečnosť.

    „Dnes však premiér podľa môjho názoru prekročil hranicu toho, čo slušná spoločnosť môže strpieť bez reakcie: vyzval na vytlačenie ekonomických migrantov z Európy. Robert Fico zámerne nazýva všetkých žiadateľov o azyl migrantmi. Pojem utečenci už ani nepoužíva. Dnes dokonca označil za migrantov dva milióny ľudí v utečeneckom tábore v Turecku!“ rozhorčuje sa Chmelár a , že takto sa zodpovedný človek ani zodpovedný politik nespráva, lebo štátnik nedopustí vyvolávanie strachu, vášní, nenávisti a paniky. Na záver Chmelár vyzval, že ak chcú ľudia rozumieť tomu, čo sa vo svete deje, mali by počúvať viac odborníkov, najmä arabistov.

    - Reklama -