Drucker: Smer bez Roberta Fica? Neexistuje. Dobrá voľba nebola a nebude odnožou Smeru

    0
    Tomáš Drucker (Autor: TASR)

    Ako hodnotíte výzvu, prvú otvorenú, Petra Pellegriniho voči predsedovi Robertovi Ficovi, aby odstúpil, lebo inak skončí ako Mečiar alebo Dzurinda?

     
    Nemám veľmi  dôvod komentovať mediálny ping-pong týchto pánov súperiacich o moc v Smere.
     
     
    Výzva prichádza v čase zlepšovania preferencií strany, nie je to z tohto pohľadu kontraproduktívne?
     
    Momentálne Smer ťaží z toho, že je jediná relevantná parlamentná opozičná strana. Treba si uvedomiť, že takmer 30 percent hlasov vo voľbách išlo stranám, ktoré sú mimo parlamentu. Je na nás, aby sme ponúkli spoluprácu a spájanie síl, potlačili egá a Smer potom nebude mať dôvod byť takouto neželanou alternatívou k aktuálnemu nekompetentnému populizmu.
     
     
    Výzve určite pridáva na váhe, že s pánom Pellegrinim vystúpili aj ďalší podpredsedovia strany  dá sa teda hovoriť o tom, že je to už “iný level” výzvy, ako to bolo kedysi v prípade pani Smolkovej či bystrickej výzvy?
     
    Stranu Smer považujem za ukončený príbeh. Jej duchom a otcom je Robert Fico a tak to zostane. Neexistuje Smer bez neho. Môže to byť niečo iné, ale nie Smer. A koniec koncov, sám Robert Fico povedal, že on nemá kam ísť. A to je presné.
     
     
    Čo by prípadný odchod týchto predstaviteľov znamenal pre Smer? Rokujete s Petrom Pellegrinim a jeho skupinou? Oslovil vás?
     
    Časť voličov Smeru je naviazaná na Fica a časť na Pellegriniho, a je teda zrejmé. že to rozdelí sily. Nikdy som nebol členom strany Smer, ale počas môjho pôsobenia ako minister zdravotníctva som mal názorovo a ľudsky blízko k Petrovi Pellegrinimu, Petrovi Kažimírovi aj Marekovi Maďaričovi. Dobrá voľba nikdy nebola žiadnou odnožou Smeru ani inej strany a ani nebude. Taká strana možno vznikne odchodom Pellegriniho a časti Smeru.
     
     
    Vedeli by ste si nejakú bližšiu spoluprácu predstaviť?
     
    Viem si predstaviť veľa vecí, ale viem aj veľa veci vnímať ako nepredstaviteľné.
     
     
    Aké dianie teraz očakávate v Smere? Veríte, že pán Fico dokáže zmeniť svoje vystupovanie, ako to prisľúbil?

    Nie.

     

     

    - Reklama -