Drsné obvinenia Matoviča ohľadne Dankovej večere: Predseda parlamentu klame, tú sú dôkazy

    0
    Menu je podľa Matoviča extrémne predražené (Autor: Reprofoto, Youtube)

    Zároveň Danka vyzval, aby už konečne zverejnil podrobný zoznam položiek večere, zoznam desiatok účinkujúcich umelcov a tiež zoznam drahších večerí v rámci slovenského predsedníctva v Rade Európy – o ktorých Danko tiež nedávno verejne hovoril.

    “Andrej Danko v súvislosti s večerou neustále klame. Najskôr tvrdil, že stála 60.000 eur, ale ukázalo sa, že večera ľudí stála 72.000. Tiež verejne prisľúbil, že zverejní čo najpodrobnejší rozpis, domáhali sa ho aj novinári, ale ani to sa za viac ako mesiac nestalo. Zároveň tvrdil, že tam bolo 270 dôležitých a vzácnych hostí, vzápätí hovoril až o 300 hosťoch – aj tu vidno, že fabuloval a klamal,” tvrdí Matovič.

    Matovič následne zverejnil fotografiu, ktorá zachytáva celý priestor, kde sa podujatie udialo. Je z nej jasne vidieť, že pre hostí je pripravených 19 stolov, pričom prestreté je pre 144 hostí.

    “Podarilo sa nám získať aj ďalší dôkaz – oficiálny zoznam pozvaných hostí – kde figuruje tiež tento počet hostí. Čiže Danko vedome a úmyselne klamal. Kde je teda usadených tých ďalších 156 dôležitých a vzácnych hostí? Polovica proste akosi záhadne chýba. Čo sa týka samotnej ceny, renomovaná bratislavská agentúra nám také isté menu nacenila na 50,25 eur. Danko teda pri 144 ľuďoch to menu urobil za 505 eur na osobu. Oprávnene sa teda pýtame v mene všetkých ľudí, ktorí robia aj za menej ako 505 eur, za matky, ktoré sa starajú o postihnuté deti za 200 eur mesačne, do akého vrecka putoval rozdiel,” doplnil Matovič.

    Andrej Danko zároveň tvrdil, že v cene je zahrnutý aj kultúrny program s vystúpeniami desiatok slovenských umelcov. Dodnes sa však nevie o jedinom umelcovi, ktorý by tam naozaj bol.

    “Danko vraj obracia každé euro ako svoje vlastné. Tak prečo za viac ako mesiac nezverejnil meno aspoň jedného umelca, ktorý tam vystúpil? Máme k dispozícii asi 1500 fotografií, ale ani na jedinej nie je vystúpenie umelca – to je minimálne zvláštne,” poznamenal I. Matovič.

    “Máme podozrenie, že Danko kryje jeden krásny kšeft, na ktorom sa niekto obohatil na úkor nás všetkých. Nech teda zverejní zoznam 156 ďalších hostí, ďalej zoznam desiatok umelcov, a tiež zoznam dalších – podľa Danka drahších večerí, ktoré mal organizovať Robert Fico v súvislosti so slovenským predsedníctvom v Rade Európy. Danko totiž nedávno povedal, že jeho akcia na hrade bola jedna z najlacnejších večerí v rámci nášho európskeho predsedníctva,” poznamenal na záver líder OĽANO.

    - Reklama -