Drobu saskári volali networker. Tu je dôvod

    0
    Juraj Droba (Autor: TASR)

    „Ďura sme vždy volali networker, lebo bol na sociálnych sieťach nadpriemerne aktívny a s ľuďmi intenzívne komunikoval,“ povedal o svojom bývalom kolegovi Daniel Krajcer pre denník Sme. Napriek tomu, že Droba komunikáciu so Zsuzsovou priznal, doteraz podrobnosti o ich písaní si nezverejnil. Iba poskytol všeobecné stanovisko, v ktorom uviedol, že si cez sociálne siete píše s množstvom ľudí, ktorých nepozná, pričom dodal, že podrobnosti povie iba orgánom činným v trestnom konaní.

    „Keby som bola Droba a vznikla by takáto situácia, určite by som urobila tlačovku, robila by som rozhovory a ukázala by som tie správy, nech by tam bolo čokoľvek, aby nevznikali pochybnosti,,“ uviedla podpredsedníčka parlamentu a Drobova bývala kolegyňa Lucia Ďuris Nicholsonová. Tá si nemyslí, že by mal čokoľvek skrývať. Rovnako, ako viacerí jej kolegovia, ani ona nepovažuje postoj bývalého straníckeho kolegu za šťastný.

    Môže to ohroziť jeho ďalšiu kandidatúru

    Na jeho stranu sa postavil iba Richard Sulík, ktorý povedal, že si so Zsuzsovou písal pred pár rokmi a nikdy sa s ňou nestretol. „Myslím si, že by mal komunikovať otvorenejšie. Bolo by to jednoduchšie, ak by nejakou formou komunikáciu zverejnil. Ja by som to urobil,“ odporučil Drobovi podpredseda SaS  Ľubomír Galko. Následne naznačil, že jeho terajšie správanie a zatĺkanie informácii by mu mohlo poškodiť pri možnej budúcej kampani na post predsedu BSK.

    Inú informáciu poskytla Natália Blahová. „Podľa mojich informácií plánuje komunikáciu vysvetliť poslancom a straníkom a predpokladám, že aj verejnosti. Takú informáciu máme od neho.“

    Glváčova komunikácia

    V jednom sa ale saskári zhodujú – a to, že by pred verejnosť mal komunikáciu vysvetliť najmä podpredseda parlamentu za Smer Martin Glváč. O ňom v súčasnosti najmä kolujú informácie, že ho objednávateľka vraždy Jána Kuciaka mala v telefóne uloženého ako ‚Maznák‘, pričom si mali medzi sebou vymieňať pikantné správy a selfíčka.

    Naposledy  Glváč argumentoval, že komunikovať so Zsuzsovou mu odporučil šéf vojenského spravodajstva Ľubomír Skuhra. „Bolo to jeho osobné odporúčanie, rovnako aj generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára,“ uviedol podpredseda parlamentu. Ako dôvod, prečo dostal takéto odporúčanie, uviedol, že „tam nebolo nič, čo by nasvedčovalo nejakému lobizmu“. Generálny prokurátor mu mal odporučiť, aby naďalej komunikoval v osobnej rovine.

    Vojenské spravodajstvo však danú informáciu zatiaľ nepotvrdilo a generálna prokuratúra Glváčove tvrdenia odmieta. „V minulosti pán Glváč, vtedajší minister obrany, oslovil pána generálneho prokurátora pána Čižnára pri náhodnom stretnutí v parlamente a iba okrajovo uviedol, že sa na neho kontaktuje nejaká osoba,“ povedala hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová. Dodala: „Generálny prokurátor mu uviedol, že generálna prokuratúra takéto veci nerieši, a už vôbec nie osobné kontakty vtedajšieho ministra.“

    Glváč následne povedal, že si so Zsuzsovou nepísal on, ale jeho asistenti, a že sa s ňou nikdy nestretol. Rovnako dodal, že v správach striktne dodržiavali, aby bola zachovaná komunikácia medzi politikom a voličom. „Tá komunikácia nie je závadová. Takto bežne komunikujeme s voličom, ktorý to od nás očakáva,“ vysvetlil. Viac sme písali TU.

    - Reklama -