Drobová nakoniec kandidovať v prezidentských voľbách nebude! Tu je dôvod

    0
    Gabriela Drobová (Autor: Reprofoto Facebook)

    Drobová, ktorá svoju prezidentskú kandidatúru ohlásila na jeseň minulého roka, ešte začiatkom týždňa ďakovala všetkým, ktorí ju podporili a dali jej podpis pod občiansku petíciu. V nej sa jej podarilo vyzbierať zákonom stanovených 15-tisíc podpisov, nakoniec sa však rozhodla, že kandidovať nebude. Informoval o tom denník Nový Čas.

    „Veľa vecí sa mi na ceste k pokusu o prezidentskú kandidatúru podarilo. Zákonné podmienky sú jedna vec, ale výzvy, ktoré som dala sama sebe, sú pre mňa ešte dôležitejšie. S pokorou musím priznať, že sa mi nepodarilo splniť to, čo som si predsavzala a síce relevantný počet pohybov na transparentnom účte,“ uviedla riaditeľka módnej televízie a bývalá novinárka v jednej osobe.

    Ešte na jeseň sa priznala, že by chcela svoju kampaň financovať aj z peňazí občanov. „Čiastočne aj z vlastných prostriedkov a čiastočne z príspevkov na transparentnom účte,“ vysvetlila. Dostatočného množstva peňazí na účte sa však nedočkala.

    Ohlásenie kandidatúry

    Drobová, ktorá je bývalou manželkou predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Juraja Drobu, v polovici septembra prostredníctvom sociálnej siete oznámila svoju ambíciu kandidovať v prezidentských voľbách.

    „Som hrdá Slovenka a chcem, aby nám bolo v našej prekrásnej krajine všetkým lepšie. Myšlienka bola príliš intenzívna, aby som ju ignorovala. Určite to poznáte aj vy z rôznych situácií v živote. V tejto chvíli netuším, čo sa na tejto ceste udeje a aký bude výsledok,“ povedala vo videu, ktoré zdieľala.

    - Reklama -