Doteraz staval politikov do pozoru, teraz sa k nim možno pridá. Moderátor TA3 ako bratislavský župan?

    0
    Volebná miestnosť v Čičave (Autor: SITA)

    Na jeseň 2017 sa budú konať voľby do VÚC, pričom už na jar tohto roka ohlasoval podpredseda parlamentu Martin Glváč, že smerácki poslanci by chceli presadiť zmenu, a to zmeniť dvojkolové voľby na jednokolové.

    S blížiacou sa jeseňou sa začína množiť aj počet potenciálnych i potvrdených kandidátov, ktorí sa chcú pobiť o stoličku župana. Pred niekoľkými dňami oznámil predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár, že kandidatúru zvažuje, zatiaľ ju však nepotvrdil. V ďalšej opozičnej strane SaS sa od leta šepká o Jurajovi Drobovi, do ktorého v boji o pravicového voliča vkladajú nádeje.

    Podľa informácií portálu Topky.sk sa ako o možnom kandidátovi uvažuje aj o televíznom moderátorovi z TA3 Petrovi Bielikovi. Jeho meno sa malo spomínať na viacerých rokovaniach. Topky však uvádzajú aj to, že to Bielik bude mať ťažké, keďže s podporou pravicových strán počítať nemôže a ako osoba veľké šance nemá. Podľa kuloárnych informácií by sa do veľkej politiky mal v župných voľbách vrátiť aj exprimátor hlavného mesta Milan Ftáčnik. Súčasný župan Pavol Frešo vraj kandidatúru stále len zvažuje, no šepká sa, že by kandidovať mal na 100 %.

    - Reklama -