Dostane sa Danko znova do treníc s Ficom? Národniari chcú, aby premiér prehodnotil svoj postoj v tejto veci

    0
    Robert Fico, Andrej Danko (Autor: TASR)

    “V žiadnom prípade nejde o znevažovanie osoby pána Donalda Tuska a jeho doterajšie fungovanie a pôsobenie, ale Slovensko je partnerom  Vyšehradskej skupiny a našou povinnosťou je rešpektovať kandidáta, ktorého si vybrala poľská vláda,” reagoval predseda SNS Andrej Danko. 

    Podľa strany by Slovensko ako partnerská krajina malo podporiť kandidáta poľského vládneho kabinetu, poľského europoslanca Jacka Saryusza-Wolského. Na najbližšej koaličnej rade chce Danko požiadať predsedu vlády, aby prehodnotil svoj postoj k Tuskovej podpore. 

    Premiér Fico si myslí, že ak sa podarí Poliakom odložiť voľbu predsedu Európskej rady na ďalšie rokovanie, Tusk nebude zvolený. “Nám záležalo na tom, aby bol kandidát z nášho regiónu. Donald Tusk rozumie tomuto regiónu, veľmi dobre sa s ním pracuje, preto sme rešpektovali dôvody, ktoré nám poľská strana dala. My však nemôžeme ísť do rizika, že bude zvolený niekto, kto nebude schopný reprezentovať tento región. Preto ja by som privítal, keby k voľbe došlo na tomto summite, pretože v opačnom prípade kvalifikovanou väčšinou potom môže byť zvolený niekto iný a nebude to predstaviteľ zo strednej a východnej Európy,” zdôvodnil dnes premiér.

    - Reklama -