Dostál odporučil podporiť v eurovoľbách kandidátov SaS

    0
    Ondrej Dostál (Autor: TASR)

    “OKS v nadchádzajúcich eurovoľbách sama nekandiduje. Európske voľby však považujeme za dôležité z hľadiska budúcnosti Európskej únie aj z hľadiska budúcnosti Slovenska. Preto je dôležité, aby sa voliči na nich zúčastnili a aby odovzdali svoj hlas politickým stranám, s ktorých programom a politickým pôsobením sa stotožňujú a ktorých kandidátom dôverujú,” skonštatoval Dostál s tým, že takouto stranou je pre OKS práve SaS.

    Skonštatoval, že SaS im je z politického a programového hľadiska najbližšia, pretože presadzuje napríklad slobodnú trhovú ekonomiku, snaží sa zlepšovať podnikateľské prostredie a fungovanie verejného sektora.

    Prejavom ich blízkosti je podľa jeho slov aj ich dlhodobá spolupráca. Lídrov kandidátky SaS považuje za slušných, kompetentných a dôveryhodných. Ako ďalší dôvod uviedol Dostál spoločný pohľad strán na budúcnosť Európskej únie.

    “Vnímame členstvo Slovenskej republiky v Európskej únii ako strategický záujem Slovenska,” povedal s tým, že je to tiež politické ukotvenie Slovenska v západnom svete.

    Hlavný prínos členstva v Únii vidí v spoločnom trhu a štyroch základných slobodách ako voľný pohyb tovaru, služieb, kapitálu a osôb. Predseda SaS Richard Sulík vyjadril vďaku za vyslovenú podporu.

    “Náš postoj voči Európskej únii je dlhodobo nasledovný: extrémy škodia, zdravý rozum pomáha,” pripomenul jedno z hesiel kampane SaS. Doplnil, že SaS jasne pomenúva, čo v Únii nefunguje.

    Podotkol, že ich pripravený Manifest slovenského eurorealizmu má prispieť k zlepšeniu situáciu v Únii.

    - Reklama -