Dosluhujúci Pellegrini: Naštartovali sme razantné kroky, boj so zákernou infekciou musíme vyhrať

    0
    Na snímke dosluhujúci predseda vlády SR Peter Pellegrini na záverečnej tlačovej konferencii po 203. rokovaní vlády SR v Bratislave 19. marca 2020. (Autor: TASR)

    Pellegrini pripomenul, že v boji s chorobou vláda pod jeho vedením naštartovala razantné kroky na spomalenie šírenia nového koronavírusu.

    „Možno sú niektoré z nich nepohodlné a vyžadujú si naše odriekanie. Majme však, prosím, na pamäti, že len našou vlastnou disciplínou a rešpektovaním týchto opatrení dokážeme chorobu poraziť,” skonštatoval.

    Vláda podľa Pellegriniho pripravila aj prvé kroky na pomoc ohrozenej ekonomike a ľuďom, ktorí sa nie svojou vinou môžu ocitnúť bez práce. “

    „Bude najmä úlohou novej vlády, aby mala na pamäti nielen ohrozených podnikateľov, ale aj všetkých zamestnancov, ktorí potrebujú živiť svoje rodiny,” skonštatoval.

    Zároveň si želá, aby sme v boji s novým koronavírusom i jeho ekonomickými dôsledkami nepodľahli beznádeji.

    „V ťažkých chvíľach vždy zachránila slovenský národ jeho súdržnosť, jednota a ochota obetovať sa za spoločný záujem. Dnes potrebujeme rovnaké odhodlanie a rovnaký pocit spolupatričnosti,” vyhlásil predseda vlády.

    Veľa úspechov zaželal ľuďom i novej vláde.

    - Reklama -