Dopravný podnik v Bratislave rieši záhadu. V uzamknutých vitrínach na zastávkach sa objavuje neželaná reklama. Ktorá strana či skupina ľudí to má na svedomí?

    0
    Nová električka DPB (Autor: SITA)

    Dopravný podnik Bratislava (DPB) sa od kauzy dištancuje a už podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Podľa portálu Omediach.com sa letáky propagujúce Zem a Vek a Slobodnyvysielac.sk objavili najnovšie na zastávke električiek Nad lúčkami v bratislavskej štvrti Karlova Ves. Zamknutá sklená skrinka je pritom určená len na oznamy DPB. Dopravný podnik sa od nežiadúcej reklamy dištancuje. „Umiestňovanie reklamných plagátov do vitrín v prístreškoch zastávok je v rozpore s pravidlami umiestňovania reklamy na zastávkach MHD. Zamestnanci DPB, a.s. umiestňujú do vitrín len cestovné poriadky a oznamy o výlukách dopravy,“ povedala pre Omediach.com hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

    Nie je to prvýkrát

    O podobných prípadoch vie dopravný podnik už dlhšie, pretože reklamy vo vitrínach sa objavili už aj v minulosti. Nikto z kompetentných však nedokáže vysvetliť, ako sa reklama na Slobodnyvysielac.sk a mesačník Zem a Vek dostala do uzamknutých vitrín, ku ktorým by mali mať prístup len osoby zodpovedné za výmenu informačných letákov bratislavskej MHD. Na vitrínach, ktoré sú na zástavkách, už niekoľkokrát vymenili aj zámky, ale reklamy sa objavujú stále znova.

    Stali sa dokonca aj také prípady, v ktorých DPB odstránil reklamu a na druhý deň tam bola znova. „Ide zrejme o organizovanú skupinu, ktorá má pod palcom nielen Karlovu Ves, ale aj Dlhé diely. V mnohých prípadoch sa stalo, že pracovníci DPB, a.s. v jeden deň reklamu odstránili a na druhý deň tam už visela znovu. Horší prípad je, keď vylepia plagát priamo na sklenú vitrínu špeciálnym lepidlom. Nielenže bráni videniu cestovných poriadkov, no je ho veľmi náročné odstrániť,“ uviedla  hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

    - Reklama -