Donald Trump našiel v Európe neuveriteľného spojenca. Neuhádnete, ktorý politik ho podporil

    „Vyzývam bratov Srbov, ktorí žijú v USA, aby v nadchádzajúcich prezidentských voľbách všetkými svojimi silami podporili republikánskeho kandidáta Donalda Trumpa,“ napísal na svojom facebookovom aj twitterovom účte šéf srbských radikálov.

    Pod výzvou potom Šešelj citoval údajné Trumpovo vyhlásenie, ktoré malo zaznieť pri jeho vystúpení v televíznom programe Larryho Kinga. „Clintonovci spôsobili na Balkáne a v Kosove chaos. Pozrite, čo sme spôsobili Srbsku vzdušným bombardovaním. Tí istí Srbi zachraňovali amerických pilotov počas druhej svetovej vojny. Je veľkou chybou, že sme bombardovali národ, ktorý bol naším spojencom v dvoch svetových vojnách. Clintonovci to považujú za úspech, pre mňa je to hanba.

    Ospravedlňujem sa Srbom za všetky chyby americkej politiky a predovšetkým chyby clintonovcov. V boji proti islamskému terorizmu potrebujeme spojencov, ktorí majú bojové skúsenosti s týmto zlom – a to sú v Európe Rusi a Srbi. Ak ja budem na čele Ameriky, bude zmenený doteraz často zlý zahraničnopolitický kurz,“ citoval srbský politik Trumpove slová. Zrejme ide už o staršie vyhlásenia. Avšak na základe toho vyzval k jeho podpore.

    Srbský nacionalistický politik Vojislav Šešelj je zakladateľ a predseda Srbskej radikálnej strany. V novembri 2014 bol po viac ako jedenástich rokoch prepustený „dočasne na slobodu“ z väznice Medzinárodného trestného tribunálu pre bývalú Juhosláviu v Haagu. Šešelj je inak celé roky drsným kritikom Spojených štátov, ich zahraničnej politiky aj činiteľov. USA považuje za iniciátora destabilizácie celého radu krajín sveta.

    - Reklama -