Donald Trump čelí ďalšiemu škandálu

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Newmanová pracovala v Bielom dome ako asistentka riaditeľa komunikácie, ale nedávno ju prepustili. Afroameričanka však zrejme svoj vynútený odchod z lukratívnej pozície neuniesla a bežne si nahrávala rozhovory s prezidentom a ďalšími zamestnancami jeho administratívy. Nahrávacie zariadenie použila aj vtedy, keď jej personálny šéf Bieleho domu vysvetľoval dôvody jej prepustenia. Všetko sa pritom odohrávalo v priestoroch, ktoré podliehajú prísnemu utajeniu.

    Newmanová sa rozhodla vyrovnať so stratou miesta po svojom a tento týždeň vyšla jej kniha, v ktorej prezrádza niečo málo z „kuchyne“ Bieleho domu. Ako predjedlo vypustila do sveta vo vysielaní televízie NBC informáciu, podľa ktorej sa mal Donald Trump mnohokrát o černochoch vyjadrovať ako o „negroch“. Odmietnutá exzamestnankyňa sa navyše vyhráža, že podobných nelichotivých vyjadrení nahrala viac a hodlá ich použiť.

    Donald Trump rezolútne odmietol, že by sa vyjadroval o Afroameričanoch tak neúctivo. „Také slová vo svojej slovnej zásobe skutočne nemám a nikdy som ani nemal. Takéto odporné slovo som nikdy nepoužil,“ bránil sa prezident, ktorý zároveň spochybnil jej dôveryhodnosť. Ale Newmanová trvá na svojom a Bielemu domu verejne odkázala, že na to má jasné dôkazy. Okrem knihy má v úmysle ukázať aj avizované nahrávky.

     

     

    Zdroj: Twitter / Donald J. Trump

    Newmanová konkrétne uvádza, že Trump použil slovo „neger“ okrem iného ešte predtým, ako sa stal prezidentom. Tento výrok mal vysloviť v zákulisí natáčania reality šou The Apprentice televízie NBC na adresu iného účastníka sledovanej reality šou. Práve na ňom sa Newmanová zoznámila s budúcim prezidentom. Zrejme na základe tejto známosti potom získala pracovné miesto v Bielom dome.

    Jej otvorené vyhlásenie vojny prezidentovi však veľmi nenasvedčuje tomu, že by si prácu v Bielom dome vážila. Prezident sa medzitým vysmial Newmanovej na Twitteri, keď napísal, že ju trikrát vyhodili zo spomínanej reality šou televízie NBC a teraz ju vyhodili aj z Bieleho domu. „Pritom ona sama za mnou prišla a so slzami v očiach prosila o prácu. Ja som jej vyhovel, ale ostatní zamestnanci ju nenávideli.“

     

     

    Zdroj: Twitter / Donald J. Trump

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -