Dokumenty o rozhovoroch medzi USA a Britániou môžu mať prepojenie s Ruskom

    0
    Predseda Labouristickej strany Jeremy Corbyn (Autor: TASR)

    Uniknuté dokumenty o podrobnostiach rozhovorov medzi Britániou a Spojenými štátmi podľa BBC zverejnil na sociálnej sieti Reddit používateľ spojený s kampaňou, ktorá “má pôvod v Rusku”.

    Sieť Reddit v piatok uviedla, že dočasne znefunkčnila 61 používateľských účtov, ktoré boli súčasťou tejto operácie. Sieť však neposkytla podrobnosti o dôkazoch, ktoré podporujú jej závery.

    Corbyn viackrát obvinil britského premiéra Borisa Johnsona z úmyslu “predať NHS Američanom a veľkým farmaceutickým spoločnostiam”. Uniknuté dokumenty zverejnil počas predvolebnej kampane.

    Dokumenty podľa Corbyna dokazujú, že NHS je “na predaj” a Labouristická strana tvrdí, že ich zverejnila vo verejnom záujme.

    Vládnuca Konzervatívna strana, ktorá odmieta tvrdenie, že sa o NHS počas rokovaní o obchodnej dohode so Spojenými štátmi hovorilo, sa k oznámeniu siete Reddit odmietla vyjadriť.

    Corbyn tvrdí, že na základe obsahu dokumentov by sa v Británii zvýšili ceny liekov a nastala by privatizácia NHS. Johnson zase tvrdí, že to nie je pravda.

    Johnson a opozičný vodca Corbyn sa v piatok večer stretli v poslednej televíznej debate pred parlamentnými voľbami, ktoré sa v Británii konajú 12. decembra.

    - Reklama -