Dokážete si predstaviť, s akými idiotmi máme do činenia? Reagoval nahnevane Saakašvili po nemožnosti vycestovať vlakom na Ukrajinu

    0
    Gruzínsky exprezident Michail Saakašvili (Autor: SITA)

    Po tom, ako nastúpil v poľskom pohraničnom meste Przemyšl do vlaku do ukrajinského Ľvova, pracovníci železníc oznámili, že súprava nebude vypravená zo stanice, kým ju neopustí “osoba bez práva vstúpiť na ukrajinské územie”. Zvyšných cestujúcich informovali o možnosti využiť náhradnú dopravu autobusmi.

    Saakašvili sa chcel pôvodne dostať z Poľska na Ukrajinu autom, nakoniec sa však rozhodol pre cestu vlakom, čo zdôvodnil obavami z “provokatérov”. Agentúra DPA uviedla, že pri hraničnom priechode Korczowa-Krakovec, kadiaľ mal prechádzať, sa predtým zhromaždilo približne 500 jeho ukrajinských podporovateľov.

    Saakašvili po nevypravení vlaku z Przemyšla povedal, že stovky cestujúcich sa týmto spôsobom stali rukojemníkmi štátnych orgánov. “Dokážete si predstaviť, s akými idiotmi máme do činenia?” vyjadril sa pred prítomnými novinármi.

    V predošlom vyhlásení Saakašvili potvrdil, že sa pokúsi vrátiť na Ukrajinu bez ohľadu na skutočnosť, že mu ešte v júli tamojší prezident Petro Porošenko odobral ukrajinské štátne občianstvo. Politik gruzínskeho pôvodu sa tak stal osobou bez štátnej príslušnosti, keďže už dávnejšie prišiel aj o gruzínsky pas.

    Gruzínske orgány požadujú vydanie Saakašviliho do vlasti, aby čelil obvineniam v súvislosti so zásahmi proti demonštrantom a jednej zo súkromných televíznych staníc v období, keď bol vo funkcii hlavy štátu.

    - Reklama -