Dohodnuté. Sulíkovci a matovičovci pôjdu do župných volieb spoločne s KDH

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Predsedovia opozičných strán podľa jeho informácií dnes potvrdili spoločný postup svojimi podpismi a ich spolupráca pred krajskými voľbami tak dostala oficiálnu formu.

    Ako uvádza portál Hospodárskych novín (HN), k detailom zmluvy sa  lídri troch strán vyjadrovať nechceli. “Sú tam určité nastavenia, ktoré sú dôležité pre zmluvu a v priebehu najbližšieho obdobia povieme viac,” povedal Hlina.

    Podľa portálu proces nastavovania spolupráce však ešte nie je kompletný. Krajské štruktúry dostali 15 dní na vyjadrenie, v ktorých regiónoch budú ochotné spolupracovať. “Nepredpokladám, že by do toho masívne nešli. Podľa našich predbežných informácií väčšina krajov s nami pôjde, ale je to čisto na nich,” uviedol pre HN Matovič.

    Podľa týchto informácií kresťanskí demokrati zrejme nepodporia Juraja Drobu (SaS), ktorý kandiduje na post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja.

    Dohoda sa nerodila ľahko a začiatkom mája sa strany pri vyjednávaniach zasekli. Problémom mal byť pomer rozdelenia počtu poslancov na kandidátkach. “KDH nesúhlasilo, aby bol zakotvený priamo v zmluve. Či odtiaľ napokon vypadol, zástupcovia jednotlivých subjektov konkretizovať nechceli,” uvádza portál HN.

    - Reklama -