Dobrú voľbu povedie Drucker. Tieto známe tváre zasadnú do vedenia

    0
    Ustanovujúci snem, Dobrá voľba, (Autor: FB Dobrá voľba)

    Za ďalších členov predsedníctva strany ustanovujúci snem schválil bývalú novinárku Annu Ghannamovú, ktorá v súčasnosti pôsobí v sociálnej oblasti, vysokoškolskú pedagogičku a sociálnu pracovníčku Andreu Gállovú, nezaradeného poslanca parlamentu Martina Fedora, starostu bratislavskej mestskej časti Nové Mesto Rudolfa Kusého, bývalého šéfa Všeobecnej zdravotnej poisťovne Miroslava Kočana a Zuzanu Dolinkovú zo Zväzu ambulantných poskytovateľov.

    “Som presvedčený, že toto sú ľudia, ktorí dokážu ponúknuť Slovensku v jednotlivých oblastiach pragmatické, rozumné a dôveryhodné riešenia. Tento tím, ktorý je istou špičkou predstaviteľov Dobrej voľby, bude dobrým prezentovaním aj v parlamentných voľbách 2020,” vyhlásil po sneme Drucker.

    Oznámil, že budú v najbližších mesiacoch ponúkať ľuďom návrhy riešení problémov a do 1. decembra predstavia kandidátku do budúcoročných parlamentných volieb. Prioritami strany majú byť témy silnej prorodinnej politiky, spravodlivé zdravotníctvo pre všetkých, dôstojná starostlivosť o seniorov a zraniteľných občanov či fungujúci a poctivý štát.

    Na novinársku otázku, či predseda Dobrej voľby vie deklarovať, že za stranou nestoja a nefinancujú ju oligarchovia, Drucker odpovedal, že “na rozdiel od iných strán vieme garantovať a preukázať transparentné zdroje financovania prostredníctvom pôžičiek členov strany“. V septembri Drucker podotkol, že pôžičky a úvery členov strany budú vrátené, keď prekročí strana zvoliteľnosť do parlamentu. Volebnú kampaň odhaduje na 700.000 eur. On sám chce do strany investovať desiatky tisíc eur. Financovanie má byť zverejnené aj na transparentnom účte.

    Na sobotňajší ustanovujúci snem strany v Trnave prijal pozvanie aj bývalý minister kultúry a v súčasnosti nezaradený poslanec Národnej rady SR Marek Maďarič, ktorý vystúpil s prejavom o stave spoločnosti a stave sociálnej demokracie na Slovensku.

     

    - Reklama -