Dobroslav Trnka ostáva naďalej prokurátorom

    0
    Dobroslav Trnka (Autor: TASR)

    „Krajský súd v Bratislave dňa 24. 4. 2018 v žalobe o preskúmanie zákonnosti rozhodnutia 5. disciplinárnej komisie GP SR zo dňa 15. 4. 2015 rozhodol tak, že napadnuté rozhodnutie zrušil a vec vrátil žalovanému na ďalšie konanie. Dôvodom rozhodnutia je, že v konaní správneho orgánu bola zistená taká vada, ktorá mohla mať vplyv na zákonnosť napadnutého rozhodnutia,” povedal Adamčiak. Proti tomuto rozhodnutiu nie je prípustný opravný prostriedok, právoplatným sa stane doručením rozhodnutia.

    Trnku zbavila talára disciplinárna komisia Generálnej prokuratúry SR po prvý raz 29. novembra 2013. Rozhodnutie zrušil v decembri 2014 Krajský súd v Bratislave. Ten nariadil komisii opäť sa vecou zaoberať. Komisia v novom zložení 15. apríla 2015 potvrdila najprísnejší trest pre šéfa prokuratúry.

    Trnka mal listom umožniť prevod bytovky na ľudí blízkych podnikateľovi Mariánovi Kočnerovi, hoci to špeciálna prokuratúra zakázala. O svojej aktivite neinformoval prokurátorku ÚŠP, ktorá bytovku v júli 2010 v trestnom konaní zaistila.

    - Reklama -