Dobrí ľudia volia Valla? Poliačik naštval Hlinu: Vylúčiť ťa z Progresívneho Slovenska alebo rozpustiť stranu ako kotlebovcov

    0
    Predseda Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Alojz Hlina a nezaradený poslanec NR SR Martin Poliačik (Autor: TASR)

    Medzi „dobrých“ ľudí Poliačik radí napríklad šéfa Progresívneho Slovenska Ivana Štefunka, speváka skupiny Para Tomáša Šedivého, ktorej členom je aj Vallo, kandidátku na starostku Starého Mesta Danu Kleinert či speváčku Janu Kirschner.

    Jeho status na sociálnej sieti kriticky komentoval predseda kresťanských demokratov Alojz Hlina. Zaujíma ho preto, či tí, ktorí Valla voliť nebudú, sú tým pádom zlí. „To je presne tá necitlivosť, ako keď niekto povie: Dobrým ľuďom na pohrebe neprší. Alebo: Prežil holokaust, lebo ho mal Pán Boh rád. Ergo tých, čo ho neprežili, Pán Boh rád nemal? Brzdiť s tou hystériou by mohli aspoň poslanci. Poslanec NR SR okrem tejto necitlivosti hraničiacej s niečím daľeko horším ešte aj taguje ‚vallonatrvallo‘,“ kritizoval.

    Rovnako konštatoval, že na voľbách v demokracii je najkrajšia jedna vec – a teda to, že o pár rokov budú opäť. Podľa jeho názoru jedného človeka vo vysokej pozícii však chcú iba diktátori, komunisti či boľševici. „Som rád, že zatiaľ žijem v demokratickej krajine a môžete sa spoľahnúť, že ju budem pred rôznymi fanatikmi chrániť,“ napísal na záver.

    Poliačik: Takto sa vyhrávajú voľby

    Hlinov status následne komentoval ten, komu bol venovaný – Martin Poliačik. „Jasné, Dodo. Takto sa vyhrávajú voľby. Že budeš hnidopich na internetoch,“ uviedol progresívec.

    Následne na jeho vyjadrenie Hlina dodal, že sa práve vracia zo stretnutí vo viacerých mestách a statusy píše počas prestávky na benzínkach. Zaujíma ho preto, či chce, aby mu poslal fotky zo stretnutí, rovnako ako on zdieľal svoje z koncertu, ktorý organizoval Matúš Vallo. „Čo si dnes urobil pre slovenský hip-hop? Napísal si totálne blbý status, za ktorý sa budeš musieť ospravedlniť. Ak to neurobíš, tak ťa musia z Progresívneho Slovenska vylúčiť. Ak to neurobia a to tvoje ‚natrvalo‘ je aj programom strany, tak vás musia rozpustiť rovnako ako kotlebovcov,“ uzavrel.

    - Reklama -