Do vyostrených vzťahov USA a KĽDR sa chce vložiť Rusko

    0
    Sergej Lavrov, minister zahraničných vecí Ruskej federácie (Autor: ReproFoto: youtube)
    Vyzývame našich partnerov (USA a KĽDR), aby sa sústredili na riešenie konkrétnych problémov Kórejského polostrova. Kontakty s Pchjongjangom nesmú byť prerušené, musia sa, naopak, rozvíjať,“ pripomenul ruský minister dlhodobo obhajovaný postoj a vyzval obe strany, aby nepodnikali kroky, ktoré by prispeli k zhoršeniu situácie.
     
    Podľa Lavrova sa Moskva snaží s KĽDR udržiavať kontakty na vysokej úrovni. Cieľom ruskej strany je situáciu stabilizovať, zastaviť severokórejské testy a obmedziť, respektíve neskôr pozastaviť, americké vojenské manévre na juhu polostrova.
     
    Celá správa TU.
     
    Podľa Bieleho domu sa s KĽDR rokovať nedá, kým nezastaví skúšky rakiet a jadrových zbraní, ako predniesla nedávno hovorkyňa amerického ministerstva zahraničia Heather Nauertová. Severná Kórea zase opakovane uvádza, že sa nemieni vzdať svojho zbrojného programu.
     
    Bezpečnostná rada OSN nedávno rozšírila sankcie proti Severnej Kórei za jej raketový a jadrový program. Rezolúcia bola schválená jednomyseľne, podporilo ju Rusko rovnako ako ostatní členovia Bezpečnostnej rady.
    - Reklama -