Do hry vstupuje ďalší silný kandidát na post bratislavského župana. Krajcer chce budovať Veľkú Bratislavu.

    0
    Daniel Krajcer a Juraj Miškov (Autor: TASR)

    Politik a bývalý minister kultúry Krajcer o post šéfa BSK bojoval aj pred štyrmi rokmi. Ako tvrdí, s tímom odborníkov pripravili dobrý program, ktorý pomenoval najväčšie problémy Bratislavského kraja a navrhoval riešenia. “Po štyroch rokoch vidím, že ten kraj sa nikam neposunul. Nenastal žiaden progres. S počudovaním sledujem, že práve tí, čo sú zodpovední za ten stav, spokojne a s úsmevom kandidujú ďalej,” skonštatoval Krajcer a poukázal pritom na súčasného predsedu BSK Pavla Freša a bývalého primátora Bratislavy Milana Ftáčnika.

    Krajcer poznamenal, že bratislavský región je podľa rebríčka tretí najbohatší región v Európskej únii podľa podielu HDP na obyvateľa, no obyvatelia kraja to v reálnom živote veľmi nepociťujú. “Hlavné problémy Bratislavského kraja treba riešiť úplne inak a veľkoryso treba spojiť sily a energiu,” skonštatoval Krajcer.

    Bratislava, jej mestské časti, mestá i obce Bratislavského kraja i samotný BSK musia podľa neho spoločne riešiť najväčšia problémy regiónu. “Môj cieľ je silný prosperujúci bratislavský metropolitný región – Veľká Bratislava. To je naša vízia. Pre naplnenie tohto zámeru som sa rozhodol kandidovať,” uviedol Krajcer. Podporu Mosta-Híd, SKOK a Strany zelených prijal preto, že spoločne vnímajú najväčšie nedostatky Bratislavského kraja a majú jasnú proeurópsku orientáciu.

    Svoju kandidatúru na post šéfa BSK doteraz oficiálne potvrdil aj poslanec Národnej rady SR za SaS Juraj Droba, bratislavský mestský poslanec a vicestarosta mestskej časti Jarovce Jozef Uhler a predseda Strany zdravotne a sociálne znevýhodnených občanov Ľubomír Kolárik. Tiež spevák, moderátor a podnikateľ Martin Jakubec, líder neformálnej občianskej platformy Statoční ľudia slobody Rastislav Blaško, starosta bratislavskej mestskej časti Nové Mesto i súčasný poslanec zastupiteľstva BSK Rudolf Kusý a bývalý primátor Bratislavy a exminister školstva Milan Ftáčnik. O post predsedu BSK sa chce uchádzať aj súčasný starosta Vajnôr a zároveň bratislavský mestský poslanec Ján Mrva. Súčasný predseda BSK Pavol Frešo sa tiež bude opätovne uchádzať o tento post v tohtoročných novembrových voľbách.

    - Reklama -