Do budúcoročných parlamentných volieb sa možno nezamieša len SEN, ale aj OSOH. Politické strany a hnutia sa na Slovensku objavujú ako huby po daždi

0
Eduard Chmelár (Autor: ReproFoto: Facebook)

Strana XY, strany Deti a Rodina, Slovenskí sociálni demokrati, Konzervatívna obroda Slovenska či Obrodné spoločné občianske hnutie. Naposledy uvedené hnutie používa skratku OSOH a jej zakladatelia sú traja ľudia z Bratislavy. „Vzhľadom na neúnosnú situáciu v spoločnosti si OSOH dáva za cieľ spojiť neskorumpované proobčianske sily, t. j. zjednotiť ľudí z malých politických strán, budúcich strán, občianskych združení a aktivistov a zabezpečiť po voľbách dôstojný život bežných ľudí na Slovensku,” píšu v tlačovej správe členovia prípravného výboru OSOH Jozef Šolc, Beata Novomeská a Viktor Macanga.

Podľa informácií portálu Konzervativnyvyber.sk je na ministerstve vnútra zverejnených 8 oznámení o vzniku nových politických strán alebo hnutí. Na ich založenie však každá strana potrebuje 10 000 podpisov oprávnených voličov. So zbieraním už niektoré subjekty začali. Koľko strán sa nakoniec bude uchádzať o hlasy voličov v budúcoročných parlamentných voľbách, je preto zatiaľ otázne.

Celý článok si môžete prečítať TU

- Reklama -