Do Maďarska sa stále valia migranti. Koľko ich príde teraz…

    0
    Utečenci čakajúci na budapeštianskej železničnej stanici Keleti (Autor: SITA)

    Príval utečencov sa podľa najnovších správ ani zďaleka nekončí. Podľa portálu Konzervativnyvyber.sk, ktorý sa odvoláva na informácie TASR a agentúry MTI, príde ešte dnes zo Srbska do Maďarska 30 000 utečencov. Od nedele večer platí pohotovosť pre políciu v 4 župách na juhu Maďarska a na nohách sú podľa prezidenta maďarskej polície Károlyho Pappa aj niektorí členovia pohotovostných jednotiek.

    Poplach má svoje príčiny

    Maďarská polícia na svojej internetovej stránke informuje o tom, že poplach spustila potom, keď Nemecko informovalo o nových opatreniach, ktoré súvisia s utečeneckou vlnou. Nemecký minister vnútra totiž v nedeľu informoval o tom, že jeho rezort obnovil kontroly na hraniciach s Rakúskom v snahe znížiť počet utečencov, ktorí prichádzajú do Nemeckej spolkovej republiky žiadať o azyl. Kancelárka Angela Merkelová pritom ešte pred nedávnom vyhlásila, že Nemecko prijme všetkých utečencov zo Sýrie, ktorí budú mať záujem prísť do krajiny.

    Konzervativnyvyber.sk informuje s odvolaním sa na maďarský spravodajský server Index.hu aj o tom, že nemecké opatrenia nie sú vôbec hlavným dôvodom na to, aby mali maďarskí policajti na juhu krajiny pohotovosť. Oveľa vážnejším dôvodom na pohotovosť je 25-tisíc až 30-tisíc migrantov, ktorých polícia očakáva ešte dnes zo srbskej strany hranice. Dôvod, prečo sa toľko ľudí chystá narýchlo prekročiť srbsko-maďarské hranice, je jednoduchý. Už od zajtra totiž platia prísnejšie pravidlá pre vstup do Maďarska, a preto Budapešť očakáva ďalšiu nezastaviteľnú vlnu migrantov.

    Celý článok si môžete prečítať TU

    - Reklama -