Do Kisku sa pustila už aj Beňová: Mal sa ospravedlniť. Anonym Yegor je rovnaký prípad ako Rybanič

    0
    Prezident Kiska (Autor: prezident.sk)

    Spoločnosť Kiska Travel Agency vyšetrovala Finančná správa SR aj polícia, lebo zistili, že si skrátila dane z príjmu za rok 2014. Prezident Andrej Kiska v utorok predstúpil pred novinárov s tým, že nemá čo skrývať. Čeliť musel aj otázke, či to dal „na Bašternáka“. Kiska však vidí problém v tom, že táto informácia pochádza z anonymu a je únikom z Finančnej správy SR. Viac sme o tom písali TU.

    Členov vlády však neuspokojilo vysvetlenie Kisku, ktoré ponúkol k daňovej kontrole a policajnému vyšetrovaniu v rodinnej firme.

    „Stále si myslím, že finančná správa vtedy robila to, čo mala robiť aj z hľadiska záverov, aj trvania na svojich záveroch,“ reagoval minister financií Peter Kažimír (Smer-SD) na utorňajšie vysvetlenia prezidenta. Viac sa dočítate TU.

    Prezident Kiska však prešiel do protiútoku. Na sociálnej sieti Facebook zverejnil video, v ktorom hovorí o mafiánskych praktikách. Video nájdete TU.

    K celej veci sa vyjadrila aj slovenská europoslankyňa za Smer Monika Flašíková-Beňová. Zaujal ju spôsob, akým sa dostali rôzne dokumenty k médiám prostredníctvom anonymného tipu.

    Anonyma Beňová prirovnala k asistentovi poslanca Jozefa Rajtára a bývalému zamestnancovi Tatrabanky Filipovi Rybaničovi, ktorý sa pozrel na účet Roberta Kaliňáka, pričom nezrovnalosti predostrel verejnosti.

    „Yegora T… nepoznám, ale predsa len, keď bývalý zamestnanec banky dával informácie o ministrovi, tak bol ten spravodlivý a dobrý, tak ,Yegor‘ je rovnaký prípad a pán prezident mal povedať, že sorry, financoval som si kampaň cez firmu, ktorá patrila mne a bratovi, a keď sa to DÚ nepáčilo, tak sme ten sporný rozdiel doplatili. Asi to tak nemalo byť, ale stalo sa mi to a prepáčte,“ napísala Beňová na sociálnej sieti Facebook.

    Kiska sa mal podľa europoslankyne ospravedlniť. „Veď už by sme prepáčili. Stanú sa aj horšie veci. Nuž ako vraví stará múdrosť, človek si robí plány a Boh sa len usmieva,“ uzavrela Monika Beňová.

    - Reklama -