Do Izraela nepáchneš! Odkázala vláda švédskej ministerke zahraničia. Zastala sa palestínskych útočníkov a podporuje vraj ISIS

    0
    Švédska ministerka zahraničia Margot Wallströmová (Autor: SITA)

    „Štát Izrael dáva čo najzreteľnejšie najavo ostrú správu Švédsku, ktorá hovorí, že ak budete podporovať teror, podporujete tým automaticky aj Islamský štát v ich útokoch po Európe: v Bruseli, v Paríži.“

    Tieto slová prišli po tom, čo švédska ministerka zahraničia Margot Wallströmová skritizovala spôsob, akým sa správa Izrael k palestínskym útočníkom. Wallströmová požaduje vyšetrovanie, ktoré by podľa nej malo zistiť, či sa Palestínčania v Izraeli nestávajú obeťami „mimosúdnych popráv“. Takéto tvrdenie nazval Izrael hlúposťou a nezodpovednosťou.

    Na izraelské ministerstvo zahraničia predvolali švédskeho veľvyslanca, ktorému protest tlmočili. Okrem rezortu zahraničia sa proti švédskej ministerke postavil aj minister energetiky, infraštruktúry a vodného hospodárstva Juval Steinic, ktorý Wallströmovú označil za antisemitku.
    Kým vyjadrenie ministerstva zahraničia budilo dojem, že sa vzťahuje na všetkých švédskych predstaviteľov, izraelská vláda doplnila, že sa zákaz týka len Margot Wallströmovej.

    Celý článok v angličtine TU.

    - Reklama -