Do Grécka prišlo vyše 300 migrantov

    0
    Ilustračná snímka (Autor: TASR)

    V sobotu zastavili 64 migrantov v mori pri ostrovoch Chios a Samothraki, oznámila pobrežná stráž po tom, ako v piatok prišlo do krajiny 258 migrantov.

    Niektorí sa dostali na grécku pevninu – pred prístavom Alexandrupoli v severnom Grécku zachytila pobrežná stráž 42 ľudí, ktorí podľa nej zrejme vyrazili na cestu na menšej lodi z tureckej rybárskej dediny Enez, vzdialenej len niekoľko kilometrov.

    Táto trasa je považovaná za menej nebezpečnú ako plavba cez úžiny medzi tureckým pobrežím a gréckymi ostrovmi vo východnej časti Egejského mora.

    Pri ostrovoch Samos a Chios objavila pobrežná stráž v piatok 216 migrantov, ktorých dopravili do ostrovných registračných táborov. Tábory pre migrantov na gréckych ostrovoch sú značne preplnené, dopĺňa DPA.

    Líbyjská pobrežná stráž medzitým podľa agentúry AP oznámila, že v Stredozemnom mori pri pobreží krajiny zachytila štyri plavidlá s 278 migrantmi smerujúcimi do Európy.

    V sobotňajšom oznámení sa uvádza, že migrantov, medzi ktorými bolo 18 žien a dve deti, zastavili ešte v utorok pri viacerých záchranných operáciách severne od metropoly Tripolis, kam ich previezli do zadržiavacích centier.

     

    - Reklama -