Do Bratislavy prichádzajú poprední finančníci EÚ

    0
    Minister financií Peter Kažimír (Autor: sita)

    Jednou z ústredných tém Tatra Summit 2015 bude prehlbovanie integrácie a inštitucionálne dobudovanie eurozóny. O tejto strategickej téme budú počas troch dní diskutovať prezident Euroskupiny Jeroen Dijsselbloem, viceprezident Európskej komisie Valdis Dombrovkis, ministri financií Rakúska, Slovenska, Malty a mnohí ďalší.

    “Členské krajiny eurozóny a samotná Európska únia stoja pred výzvou ako aktivovať existujúce finančné zdroje a pretaviť ich do investícií, s cieľom podporiť ekonomický rast a tvorbu pracovných miest,” uviedol minister financií Peter Kažimír a dodal, že je rovnako potrebné pokračovať v reformnom trende, prehlbovaní integrácie eurozóny a identifikovať nové investičné možnosti a ich nasmerovanie.

    Súčasťou konferencie bude tzv. Tatra Summit – Investičné Fórum, ktoré sa bude zaoberať výzvami spojenými s investíciami do reálnej ekonomiky a problematikou inovácií.

    Tatra Summit je pôdou, na ktorej sa stretávajú kľúčové osobnosti verejnej správy – ministri financií, hospodárstva či zahraničných vecí, centrálni bankári, európski komisári a vysokopostavení predstavitelia ako Európskej komisie, tak aj Európskej rady. Je to jedinečná príležitosť pre finančný sektor a množstvo ďalších trhových a mienkotvorných hráčov vzájomne sa konfrontovať v diskusiách.

    - Reklama -