Dnes počujem o morálke práva hovoriť ľudí, ktorým by som nezverila ani hadicu na polievanie nášho dvora. Už sa mi rozum nezastavuje. Zvykla som si, že hocikto hovorí hocičo, vyjadrila sa na adresu Harabina spisovateľka Zuzana Szatmáry

    0
    Štefan Harabin, sudca Najvyššieho súdu SR (Autor: SITA)

    Štefana Harabina má „plné zuby“ už aj prezident. Dôvodom je, že senát Najvyššieho súdu SR (NS SR) pod vedením sudcu Štefana Harabina nedávno oslobodil viacero úplatných policajtov. „Je čas definitívne ukončiť éru ,harabinovského‘ súdnictva,“ vyhlásil Andrej Kiska. Prezident poukázal na to, že verdikty Harabinovho senátu o oslobodení policajtov označili za pochybné, nezákonné alebo úplne nepochopiteľné nielen Harabinovi kolegovia v NS SR, ale aj predsedníčka NS SR Daniela Švecová, minister Borec, generálny prokurátor Jaromír Čižnár či minister vnútra Robert Kaliňák (SMER-SD).

    Harabin je ako katalyzátor

    Zuzana Szatmáry na portáli SME.sk píše: „Mne Štefan Harabin neprekáža. Neprekáža mi viac ako iné postavy a postavičky slovenskej justície. Naopak. Už dlho pobavene sledujem jeho rolu katalyzátora, ktorú roky zohráva v justičnej Rocky Horror Picture Show.“ Prečo katalyzátor? Lebo katalyzátor je látka, ktorá urýchľuje alebo umožňuje reakciu a sama sa reakciou nemení.

    Sudca vás pekne nahlas pošle do hája

    Spisovateľka píše o svojich skúsenostiach so slovenskými policajtmi a sudcami. „Sudca vás pekne nahlas pošle do hája s vašou referenciou na ústavu a platné dohovory. Iný prahne po povýšení, preto slúži politike a nie právu. Policajti v okresnom meste sa vám vysmejú do očí. Dnes počujem o morálke práva hovoriť ľudí, ktorým by som nezverila ani hadicu na polievanie nášho dvora,“ uvažuje Zuzana Szatmáry.

    Celý článok si môžete prečítať TU

    - Reklama -