Dnes je dôležitý deň, ale zďaleka nie sme na konci, hovorí právny zástupca rodiny Kuciakovcov Lipšic

    0
    Daniel Lipšic (Autor: TASR)

    Daniel Lipšic na sociálnej sieti vyzval verejnosť, aby mala dôveru k doterajším výsledkom vyšetrovania. „Vo vyšetrovacom tíme boli a sú aj skúsení vyšetrovatelia a prípad dozorovali dvaja mimoriadne erudovaní prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry. Rozsah vyšetrovania, aj za účasti Europolu a iných zahraničných zložiek, bol bezprecedentný,“ napísal bývalý minister vnútra na sociálnej sieti.

    „Viem, že u nás vládne (a často oprávnene) všeobecná skepsa k našim bezpečnostným orgánom, ale chcem Vás požiadať o dôveru k výsledkom tohto vyšetrovania. Aj vďaka verejnému tlaku si už nikto nedovolil do jeho priebehu zasahovať,“ dodal.

    Vyšetrovanie nie je a nebude podľa Lipšica skončené dovtedy, kým nebudú identifikovaní, zadržaní a postavení pred súd tí najhorší a najnebezpečnejší – objednávatelia tohto ohavného činu.  „Tí, ktorí pre zakrytie svojich kriminálnych aktivít neváhali brutálne zavraždiť odvážneho novinára a jeho snúbenicu. Takže – dnes je dôležitý deň, ale zďaleka nie sme na konci!“ uzavrel právny zástupca rodiny Kuciakovcov.

    Pre pripomenutie, Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Kuciaka a jeho snúbenicu zavraždili 21. februára v ich dome vo Veľkej Mači výstrelmi z pištole kalibru 9 mm.

    - Reklama -