Diskusiu počas odvolávania Lubyovej ocenila samotná ministerka aj opozičná poslankyňa

    0
    Martina Lubyová (Autor: TASR)

    Oceňuje aj podnety, ktoré odzneli počas diskusie, niektoré podľa nej boli politicky podfarbené. Opozičná poslankyňa Veronika Remišová (OĽaNO) považuje diskusiu počas odvolávania Lubyovej za užitočnú. “Veľmi mi záleží na školstve a na vede, na osude ľudí, ktorí tam pracujú a budem sa snažiť čo najlepšie naďalej pokračovať vo všetkých reformách a zmenách, ktoré sme sa doteraz snažili naštartovať,” uviedla ministerka po hlasovaní.

    Napriek neúspešnému odvolávaniu ministerky si Remišová myslí, že počas schôdze išlo o užitočnú diskusiu. “My sa nevzdávame, pretože našou úlohou ako opozície je chrániť peniaze občanov, aby sa nerozhadzovali na rôzne pochybné dotácie a prinášať riešenia na zlepšenie nášho školstva,” vyhlásila Remišová s tým, že Lubyová počas celej mimoriadnej schôdze nevyvrátila ani jeden z faktov, na ktoré upozorňovali.

    Lubyová ostáva vo funkcii. Za vyslovenie nedôvery ministerke školstva v pondelok hlasovalo iba 43 poslancov zo 105 prítomných. Opozícia chcela ministerku odvolať pre prideľovanie stimulov na projekty na výskum a vývoj. Poukazovala na odkopírované posudky, zvyšovanie bodov, či údajné omyly a preklepy. Problémom je podľa opozície aj neriešenie eurofondového škandálu z leta 2017.

    - Reklama -