Diplomati napojení na atentátnikov a nevlastný brat Usámu bin Ládina v službách ambasády, FBI odkrýva rúško saudskoarabskej diplomacie

    0
    Dvojičky, symbol Manhattanu, zničil teroristický útok z 11. septembra 2001. (Autor: Reprofoto, Facebook)
    Podľa informácií z dokumentu pripraveného pre americkú FBI ešte v roku 2003, ale odtajneného až vlani, našli vyšetrovatelia u extrémistu Ghassana Sharabiho letecký preukaz, ktorý bol ukrytý v obálke zo saudskoarabskej ambasády vo Washingtone. Doklady objavili pri zatýkaní v Pakistane a Sharabiho, ktorý je občanom Saudskej Arábie, poslali do väzenia pre ľudí podozrivých z terorizmu na americkej vojenskej základni Guantánamo na Kube. 

    Poznal atentátnikov 

    Extrémista, u ktorého americké jednotky našli obálku zo saudskoarabskej ambasády, sa síce na atentátoch z 11. septembra priamo nepodieľal, ale podľa odtajnených dokumentov FBI chodil do tej istej leteckej školy ako dvaja zo samovražedných atentátnikov. 
     
    Správa ďalej uvádza, že podľa doterajších informácií sa Sharabi osobne poznal s Nawafom Hazmim aj Khalidom Mihdharom, ktorí pred takmer 15 rokmi spoločne naviedli let spoločnosti American Airlines do budovy Pentagonu, kde sídli americké ministerstvo obrany. Práve Hazim a Mihdhar pricestovali do USA už v roku 2000 a boli na pôde Spojených štátov prví spomedzi teroristov, ktorí neskôr zaútočili na budovy Pentagonu a Svetového obchodného centra v New Yorku. 

    Saudské spojky 

    V prípade, že sa pod tlakom časti politikov podarí prinútiť prezidenta Obamu, aby odtajnil aj zvyšných 28 stránok z 800-stranovej správy komisie, ktorá okolnosti útokov z 11. septembra vyšetrovala, môže mať Saudská Arábia na krku poriadny diplomatický škandál. Práve spomínané chýbajúce stránky údajne obsahujú dôkazy o napojení Rijádu na samotných teroristov. Z celkového počtu 19 páchateľov útokov z 11. septembra 2001 ich 15 pochádzalo práve zo Saudskej Arábie. 
     
     
    Potenciálne spojenie saudskoarabskej diplomacie s útokmi, ktoré odštartovali americkú globálnu vojnu proti terorizmu, odhaľujú aj ďalšie mená ľudí spomínané v 47-stránkovom odtajnenom dokumente FBI z roku 2003. 

    Ládin a spol.

    V správe sa spomína napríklad meno Abdullah bin Ládin. Tento muž pracoval na saudskoarabskej ambasáde vo Washingtone ako úradník. Priezvisko Ládin nie je povedomé len tak náhodou, ide o nevlastného brata vodcu al-Káidy Usámu bin Ládina, ktorý bol podľa USA za útoky na Svetové obchodné centrum priamo zodpovedný. 
     
    Americká spravodajská stanica Fox News v súvislosti s odtajneným dokumentom FBI informuje, že medzi ľuďmi napojenými na teroristov je aj saudský diplomat Mohammed Fakihi pridelený na ambasádu v Berlíne. Jeho vizitka sa našla u jedného z mužov, ktorého zatkli v Nemecku pre podozrenie zo spolupráce so skupinou zodpovednou za útoky z 11. septembra. 
     
    Správy o spojení saudskoarabských diplomatov s teroristami, ktorí spáchali útoky na newyorské „Dvojičky“ vychádzajú práve v čase, keď je prezident Barack Obama na oficiálnej návšteve Rijádu.
     
    - Reklama -