Desivé štatistiky z Nemecka. Počet nahlásených znásilnení spáchaných migrantmi stúpol za jediný rok dvojnásobne

    0
    Sex. Ilustračná fotografia (Autor: Hans Štembera)
    Policajti v Nemecku to nemajú od počiatku migračnej krízy jednoduché. Pribúdajú obvinenia z toho, že polícia nerobí dosť pre ochranu ľudí pred rastúcou kriminalitou v radoch migrantov. Len prednedávnom prišli o prácu dvaja policajti za to, že zlyhali pri poskytnutí pomoci žene, ktorú znásilňoval muž s mačetou v ruke. 
     
    Prípad z nemeckého Bonnu sa stal 2. apríla v prírodnej rezervácii Siegaue, kde 23-ročnú obeť znásilňoval muž pôvodom z Ghany. Priateľ ženy spanikáril a volal na políciu, ale tá sa na miesto dostala až po 20 minútach opakovaných telefonátov. Páchateľ z Ghany bol pritom pre nemeckých policajtov známa firma. Pred znásilnením bol zatknutý päťkrát za rôzne iné činy, ale vždy ho prepustili. Muž svoju rodnú krajinu opustil, pretože tam v roku 2016 zavraždil svojho švagra. 
     
    Tento nedávny príklad je jedným z mnohých, ktoré poškodili reputáciu nemeckej polície. Spolkový kriminálny úrad (BKA) pritom v najnovšej výročnej správe s názvom Kriminalita v kontexte migrácie z 27. apríla tohto roka uvádza, že vlani spáchali migranti na území Nemecka 3 404 sexuálne motivovaných zločinov. V priemere to znamená 9 znásilnení, obťažovaní či iných sexuálnych útokov za jediný deň. 
     
    Len pre porovnanie, nemeckí policajti zaznamenali v roku 2015 takmer o polovicu menej sexuálnych deliktov. Nahlásených bolo 1 683 takýchto zločinov, ktoré mali na svedomí migranti, a rok predtým ich bolo ešte menej. Za obdobie dvanástich mesiacov roku 2014 mala nemecká polícia nahlásených 949 takýchto činov a v 2013 „len“ 599. 
     
    Najčastejšími páchateľmi sexuálne motivovaných zločinov spomedzi migrantov sú Sýrčania, Afganci, Iračania, Pakistanci či muži z Iránu, Alžírska a Maroka. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU.
     
    - Reklama -