Deportovať takmer štvrť milióna migrantov ročne, aj to je súčasť predvolebných plánov nemeckej antiimigračnej strany

    0
    Protesty priaznivcov nacionalistickej AfD (Alternatíva pre Nemecko) proti politike Angely Merkelovej (Autor: SITA)
    Nemecká AfD v programovom vyhlásení strany sľubuje boj proti oligarchom a nechýba ani hlavná agenda, ktorou je migrácia a migranti. Problémy, ktoré prijatie veľkého množstva azylantov začalo spôsobovať, vyniesli AfD do regionálnych parlamentov v desiatich spolkových krajinách a teraz majú namierené, zdá sa, aj do Bundestagu. 
     
    Antiimigračná strana, ktorú odporcovia označujú za populistickú, sľubuje, že bude presadzovať, aby bolo z krajiny ročne vyhostených aspoň 200 000 migrantov, ktorí nemajú nárok zostať žiť v Nemecku. 
     
    AfD v predvolebnom manifeste sľubuje, že sa zasadí o to, aby bolo možné deportovať migrantov usvedčených z trestných činov a pri vážnych zločinoch by to malo platiť aj desať rokov po získaní pobytu v Nemecku. K tým, ktorých by mali podľa antiimigračnej strany deportovať, patria aj migranti s napojením na teroristické organizácie či radikálov. 
     
    Krajne pravicové zoskupenie, ktoré si získalo priazeň voličov v Nemecku najmä vďaka migračnej kríze, ďalej požaduje, aby bolo možné deportovať z krajiny aj tých migrantov, u ktorých nie je jasné, odkiaľ pochádzajú. 
     
    Navrhované opatrenia, s ktorými ide AfD do tohtoročných jesenných volieb, by sa však mali vzťahovať len na prvú generáciu migrantov, ktorým sa podarí získať občianstvo. Momentálne sa preferencie antiimigračnej strany pohybujú na úrovni 11 percent. Strana otvorene vyhlasuje, že islam nie je súčasťou nemeckej spoločnosti. Pripomeňme, že v 80-miliónovom Nemecku žije približne štyri a pol milióna moslimov. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU
     
    - Reklama -