Denne mi na Facebook chodí až 4 500 vyhrážok smrťou, prezrádza utečenec žijúci v Nemecku

    0
    Nemecká vlajka (Autor: Hans Štembera)

    Stanica Deutsche Welle priniesla príbeh Mahmúdula Haka Munšího z Bangladéša, ktorý sa rozhodol opustiť svoju vlasť po tom, ako tam musel čeliť vyhrážkam smrťou. Vydal sa preto do Nepálu, na Srí Lanku a nakoniec skončil v Nemecku, kde dúfal, že sa konečne dočká vytúženého pokoja. Lenže nedočkal sa.

    „Každý deň dostávam na Facebooku hrozby smrti. Niekedy ich príde aj štyri a pol tisíc za deň,“ opísal Munší pre stanicu Deutsche Welle. Informoval o tom server iDnes.cz.

    Munší nie je zďaleka jediný utečenec, ktorého takto prenasledujú. V Nemecku sú tlaku vystavené predovšetkým moslimské ženy, ktoré chcú žiť západným spôsobom života, čo je tŕňom v oku konzervatívnym moslimom.

    „Na vlastnej koži to zažila aj 33-ročná biologička Vurúd Zuhajrová z irackého mesta Karbalá, ktorá v Nemecku dostáva vyhrážky smrťou a je pod policajnou ochranou. Jej odporcom najviac prekážajú sekulárne príspevky na sociálnych sieťach. K úteku sa Zuhajrová rozhodla vo chvíli, keď ju brat zbil do bezvedomia. Ako dôvod mu postačilo, že odišla z domu bez dovolenia otca a vyjadrila pochybnosti o moslimskej viere,“ pokračoval server.

    Celý článok nájdete na webe iDnes.cz.

    - Reklama -