Demonštranti v Ríme požadovali odstúpenie starostky Raggiovej: Mení Rím na miesto, odkiaľ chcú ľudia utekať

    0
    Starostka Ríma Virginia Raggiová v sprievode policajtov prichádza na miesto operácie v prípade mafiánskeho rómskeho klanu Casamonica (Autor: TASR)

    “Raggiová mení mesto (Rím) na miesto, odkiaľ chcú ľudia utekať, namiesto toho, aby tu mohli dôstojne žiť, pracovať a budovať svoju budúcnosť,” uviedla vo svojom vyhlásení ešte pred pochodom organizácia Každý pre Rím (Tutti per Rome).

    Pochod sa konal len deň po tom, ako miestne odbory vyhlásili generálny štrajk, na ktorom sa okrem iných zúčastnili aj vodiči autobusov a smetiari. Štrajk bol namierený práve proti Raggiovej a protisystémovému Hnutiu piatich hviezd (M5S), ktoré ju nominovalo.

    Ako uvádza AFP, ulice Ríma sú plné výtlkov, autobusy pravidelne horia, pričom predstavitelia samosprávy varovali obyvateľstvo, že dlhodobá kríza s odvozom smetí predstavuje v súvislosti s premnožením krýs zdravotné riziko

    Raggiová sa stala prvou starostkou Ríma v roku 2016 po tom, ako postavila kampaň na boji s korupciou, pričom špecifický dôraz kládla na problém infiltrácie služieb odvozu a spracovávania odpadu zo strany kriminálnych skupín.

     

    - Reklama -