Definitívna bodka za Mečiarovou érou? Centrála HZDS je predaná. Nový majiteľ vie, čo s ňou urobí

    0
    Vladimír Mečiar (Autor: SITA)

    Budova na Tomášikovej ulici v hlavnom meste bola dlhoročným sídlom HZDS. Práve v nej robil Vladimír Mečiar najdôležitejšie politické rozhodnutia. Rozlúčiť sa s ňou prišiel spolu s dcérou Magdou a jej mužom Jánom Gálikom. V roku 2012 bývalé sídlo vraj odkúpila Mečiarova firma Salus. Informoval o tom portál pluska.sk.

    Dnes je však situácia iná. Budova je opäť predaná, nový  zahraničný majiteľ má so stavbou veľké plány. Andrej Chury, zástupca českého majiteľa pre pluska.sk prezradil, že sa im veľmi páči práve poloha objektu. „Veľmi dobre vieme, že Ružinov je vyhľadávaná lokalita, neďaleko sa postavilo klientske centrum a blízko máme aj Kuchajdu, takže je to ideálny priestor na vytvorenie moderného bývania pre nenáročných normálnych ľudí,“ dodáva.

    Chury odmietol bližší kontakt s bývalým majiteľom budovy. Podľa jeho slov český investor nemá so Slovenskom žiadne hlbšie vzťahy. Ako dodáva, minulosť stavby nie je pre investora podstatná: „Budova bola skolaudovaná ako ubytovňa, chceme tu vrátiť bývanie.“ Podľa portálu v tomto čase už prebiehajú prípravné práce a realizujú sa prvé vizualizácie bytov. Nový majiteľ dúfa, že o rok sa už bude v nových priestoroch bývať.

    Autor: luc

     


     

    - Reklama -