Dánsko vo vare: Mladé dievča sa ubránilo znásilneniu sprejom so slzotvorným plynom a zle skončilo

    0
    Ilustračné foto: Dánsko (Autor: Archív)

    Server The Local priniesol informácie o 17-ročnej študentke, ktorú napadol v dánskom Sønderborgu anglicky hovoriaci muž. V ostatnom čase nejde v meste o prvý incident, niektoré ženy sa po Novom roku sťažovali na obťažovanie zo strany utečencov žiadajúcich v krajine o azyl. V konkrétnom prípade 17-ročnej dievčiny však nie je jasné, či bol útočníkom žiadateľ o azyl. Z miesta činu ušiel.

    Na celej záležitosti je však zarážajúca jedna okolnosť. Dievčaťu teraz hrozí obvinenie za použitie spreja so slzotvorným plynom, ktorého vlastnenie a držanie je podľa všetkého v Dánsku nezákonné. Dievča tak pravdepodobne čaká obvinenie, prezradil hovorca tunajšej polície Knud Kirsten. Dievčine, ktorá sa s pomocou spreja so slzotvorným plynom ubránila útočníkovi, ktorý sa jej na zemi pokúšal stiahnuť nohavice, teraz navyše hrozí pokuta 500 dánskych korún, čo je v prepočte asi 67 eur.

    Prípad vyvolal u mnohých Dánov veľmi búrlivé reakcie a pýtajú sa, ako je to vôbec možné, keď sa v uplynulých týždňoch na sexuálne obťažovanie sťažovalo veľa žien. Údajne išlo o obťažovanie zo strany žiadateľov o azyl v Dánsku. A polícia priznala, že má príliš málo príslušníkov v uliciach na to, aby dokázala dôslednejšie zaistiť pokoj a bezpečie v uliciach.

    Celý článok si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -